Στις τρεις σήμερα το απόγευμα η φιέστα Πούτιν για την προσάρτηση Χερσώνας, Ζαπορίζια, Λουχάνσκ και Ντονέτσκ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να υπογράψει σήμερα Παρασκευή (30/9) τα διατάγματα προσάρτησης των εδαφών της Ουκρανίας και τα οποία έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια των επτά μηνών των μαχών.

Τις προηγούμενες ημέρες οι τέσσερις περιοχές, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, πραγματοποίησαν δημοψηφίσματα, με τα οποία ο πληθυσμός των περιοχών τάχθηκε σε συντριπτικά ποσοστά υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία, αν και όχι χωρίς ενστάσεις.

«Αύριο, στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου, στην Αίθουσα του Αγίου Γεωργίου, στις 15:00 θα γίνει η τελετή υπογραφής συμφωνιών για την ένταξη νέων εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία» ανέφερε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Φαίνεται ότι η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που ανακοινώνει την εγκληματική της ενέργεια, την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του κεφάλαιο 5 του ΟΗΕ από την τηλεόραση και εκ των προτέρων» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πήτερ Στάνο.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαντούν με περισσότερη βοήθεια προς το Κίεβο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώνουν ένα επιπλέον πακέτο όπλων και εξοπλισμού 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία» σημειώνει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιέρ.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:19

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.