Nord Stream: Η κυβέρνηση Ντράγκι λαμβάνει μέτρα προστασίας των αγωγών

Η κυβέρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι ενίσχυσε την ναυτική επιτήρηση και έλεγχο των αγωγών που μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Ιταλία από νότο και ανατολάς, δήλωσαν στο Reuters δύο ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Τα μέτρα λαμβάνονται μετά την ανακάλυψη των ρηγμάτων που προκάλεσαν τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream στην Βαλτική και θεωρείται ότι οφείλονται σε σαμποτάζ.

Το περιστατικό δημιούργησε ανησυχία για πιθανά σαμποτάζ και σε άλλες ενεργειακές υποδομές της Ευρώπης.

Η Ιταλία έχει θέσει υπό παρακολούθηση τον αγωγό TransMed, που συνδέει την Αλγερία με την Σικελία, τον Trans Adriatic Pipeline (TAP), που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την Απουλία και τον αγωγό GreenStream, που συνδέει την Λιβύη με την Σικελία, σύμφωνα με τους δύο αξιωματούχους.

Η Ρώμη έχει επίσης σημάνει συναγερμό στον αγωγό Trans Austria Gas (TAG) που συνδέει τις σκανδιναβικές χώρες με την βορειοανατολική Ιταλία.

Για να αναπληρώσει τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου, που αποτελούσαν το 40% του συνόλου των ιταλικών εισαγωγών, η Ιταλία έχει αυξήσει τους τελευταίους μήνες τις εισαγωγές από την Αλγερία και τις σκανδιναβικές χώρες.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:43

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Νοεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
22:00
Παρέμβαση Ζάχαροβα για τα γλυπτά του Παρθενώνα
20:48
Το Ισραήλ απέρριψε εκ νέου τις εκκλήσεις για οριστική κατάπαυση του πυρός
20:08
Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις σε διεθνές επίπεδο για επέκταση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας
19:59
Δύο παιδιά 8 και 15 ετών σκοτώθηκαν σήμερα στη Δυτική Όχθη
19:52
Φάρμακα και αναλώσιμα αποστέλλει στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας η Κυπριακή Δημοκρατία
17:41
Σε νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προσβλέπει ο Ταγίπ Ερντογάν
17:23
ΑΠΟΕΛ: "Το τμήμα διαιτησίας και ολόκληρος ο μηχανισμός εκτίθενται πλέον ανεπανόρθωτα"
17:13
Μπορέλ: Δεν έχει αλλάξει η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό
17:07
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 29/11/2023
16:15
Επίθεση εναντίον του Προέδρου Χριστοδουλίδη εξαπέλυσε ο Γενικός Ελεγκτής
15:52
Επέμεινε ο Σούνακ στα περί αθέτησης συμφωνίας από τον Μητσοτάκη
15:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand