Νορβηγία: Το φετινό Νόμπελ Ειρήνης θα μπορούσε να στείλει ένα μήνυμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία

Το φετινό Νόμπελ Ειρήνης θα μπορούσε να αποτελέσει μήνυμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία με την αναγνώριση των αντιπάλων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, εθελοντών που βοήθησαν αμάχους, ή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρίσκεται ψηλά στις λίστες των γραφείων στοιχημάτων.

Ή θα μπορούσε να δώσει έμφαση στην κλιματική αλλαγή και να αναγνωρίσει μια ακτιβίστρια για το περιβάλλον, όπως τη Γκρέτα Τούνμπεργκ --ή να αποτελέσει την απόλυτη έκπληξη, όπως έχει κάνει στο παρελθόν η Νορβηγική Επιτροπή των Βραβείων Νόμπελ.

Η εφημερίδα Kyiv Independent και ο Ζελένσκι είναι αυτή τη στιγμή τα φαβορί για να τιμηθούν με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων.

«Θα μπορούσε να είναι ένα βραβείο για φορείς εντός της Ουκρανίας –διευρενητικές αποστολές, ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε στο Reuters ο Χένρικ Ούρνταλ, επικεφαλής του Peace Research Institute Oslo.

Στο Κίεβο, σύμβουλος του Ζελένσκι δήλωσε στο Reuters ότι η απονομή βραβείου στον πρόεδρο θα αναγνώριζε ότι εκείνος «ανέλαβε πλήρως την ευθύνη στην πιο δύσκολη στιγμή». Θα ήταν επίσης ένα βραβείο για τον «ουκρανικό λαό, που σήμερα πληρώνει το μεγαλύτερο τίμημα για το δικαίωμα να ζει χωρίς πόλεμο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

Ωστόσο, ο Ουρντάλ δήλωσε ότι η επιτροπή απονομής θα είναι «προσεκτική» ως προς την αναγνώριση του ηγέτη ενός κράτους που εμπλέκεται σε πόλεμο, παρόλο που η Ουκρανία δεν τον προκάλεσε, καθώς κάποιος που εμπλέκεται σε μια ένοπλη σύγκρουση «συμμετέχει πάντα σε ενέργειες που είναι προβληματικές».

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:29

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.