Λένον: «Κυπριακή κόλαση, Ρονάλντο και Μαγκουάιρ θα χάσουν το μυαλό τους»

Ο Ιρλανδός τεχνικός της Ομόνοιας Νιλ Λένον, παραχώρησε ολοσέλιδη συνέντευξη στην εφημερίδα «Sun» και προετοιμάζει τους Άγγλους για τη «φλογερή υποδοχή» που θα συναντήσουν στο ΓΣΠ.

Κυπριακή κόλαση», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ και συνεχίζει στον υπότιτλο πως «η φλογερή ατμόσφαιρα θα κάνει τον Μαγκουάιρ και τον Ρονάλντο να χάσουν το μυαλό τους». Στη συνέντευξή του ο τεχνικός της Ομόνοιας αναφέρει ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και τονίζει πως «θα μπορούσαμε να το γεμίζαμε τρείς φορές. Οι οπαδοί μας είναι παθιασμένοι και λατρεύουν τα πυροτεχνήματα και τις φωτοβολίδες».

Στον επίτιτλο ο συντάκτης του κειμένου υπενθυμίζει στους φίλους της Γιουνάιτεντ τη νίκη της Σέλτικ επί των «κόκκινων διαβόλων», επί ημερών του Νιλ Λένον: «ένας παλιός εχθρός περιμένει το Μάντσεστερ στο Γιουρόπα».

O 51χρονος προπονητής περιέγραψε πως προσεγγίζουν οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας τις αναμετρήσεις με τη Γιουνάιτεντ: «Για τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας οι αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιντ, εντός και εκτός έδρας, είναι εμπειρία ζωής. Άρα, θα είναι έτοιμοι γι’ αυτούς χωρίς να χρειάζεται κάποιο κίνητρο από εμένα», και συνέχισε.

Στην Ομόνοια δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Η Γιουνάιτεντ θα κοιτάξει για το μάξιμουμ των βαθμών απέναντι σε εμάς, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το αποτρέψουμε. To κυπριακό ποδόσφαιρο δεν έχει μεγάλη φήμη, αλλά το επίπεδο είναι ψηλό. Οι μισθοί είναι ψηλοί, το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι ψηλό και οι 4-5 πρώτες ομάδες θα τερμάτιζαν άνετα στην 3η θέση του σκωτσέζικου πρωταθλήματος. Έχουμε ένα πολυεθνικό ρόστερ, συμπεριλαμβανομένων τριών Βρετανών: Άνταμ Μάθιους, Μπράντον Μπάρκερ και Χάρι Κούπερ και μερικά σπουδαία ταλέντα από την Κύπρο. Αποκλείσαμε μια βελγική ομάδα, τη Γάνδη, κερδίζοντας εντός και εκτός έδρας για να φθάσουμε στους ομίλους. Ζήτησα μια σέξι κλήρωση και δεν θα μπορούσα να είχα πιο σέξι από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Παίξαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο Σαν Σεμπαστιάν και φανήκαμε άτυχοι, χάσαμε 2-1. Τώρα, κτίζουμε ενθουσιασμό για τους αγώνες με τη Γιουνάιτεντ.

Από την κουβέντα δεν ξέφυγε ο Χάρι Μαγκουάιρ, με τον Νιλ Λένον να χαρακτηρίζει τον Άγγλο στόπερ ποιοτικό ποδοσφαιριστή. «Ο Χάρι είναι ένας ποιοτικός παίκτης για πολύ καιρό, αλλά φαίνεται να περνάει αυτή τη φάση, απλά δεν μπορεί να τα καταφέρει. Eίναι υπό πίεση τώρα που είναι μια πραγματικά δύσκολη θέση για αυτόν. Δεν βοήθησε τον εαυτό του στον αγώνα με τη Γερμανία, κυρίως στη φάση του πρώτου τέρματος. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι Ήταν κομβικός ποδοσφαιριστής στην πορεία της Αγγλίας στα τελικά του Euro και τώρα στο Μουντιάλ. Ακόμα έχει την ποιότητα, απλά διανύει μια δύσκολη περίοδο».

Όσο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη μέχρι τώρα πορεία της, ανέφερε: «H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε φρικτό ξεκίνημα. Μετά δεν τα πήγε περίφημα, αλλά κερδίζει με αρκετή συνέπεια. Ο Τεν Χαγκ φάνηκε γενναίος που άφησε εκτός ενδεκάδας τους Μαγκουάιρ και Ρονάλντο. Δεν φοβάται να πάρει μεγάλες αποφάσεις προς όφελος της ομάδας. Πέρασαν από μεγάλες περιόδους κρίσης, αλλά πάντα πίστευα ότι κάποιος θα πάει εκεί και θα τους επαναφέρει στις επιτυχίες. Ίσως αυτός να είναι ο Τεν Χαγκ».

Για τη νίκη της Σέλτικ επί της Γιουνάιτεντ: «Εκείνη ήταν μια σπουδαία ομάδα που κέρδισε το Champions League την επόμενη σεζόν. Και τι δεν θα έδινε η Γιουνάιτεντ για αυτήν την ομάδα τώρα. Δεν παίξαμε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ο Νακαμούρα πέτυχε ένα εξαιρετικό φάουλ και ο Αρτούρ απέκρουσε το πέναλτι του Σαχά. Ήταν η πρώτη φορά που προκριθήκαμε από φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι εκείνο το βράδυ μιλούσαν για τη Σέλτικ. Αποδείξαμε ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Ο Λένον χαρακτήρισε αυτή την περίοδο ως χαρούμενη περίοδο στην καριέρα του και με εξαιρετική ποιότητα στην προσωπική του ζωή. Ακολούθως περιέγραψε το σκηνικό με την αποβολή του στον τελικό κυπέλλου με τον Εθνικό Άχνας. Καταληκτικά ο συντάκτης τον ενημέρωσε πως οι Ρονάλντο, Κασεμίρο και Βαράν έχουν κατακτήσει 14 ευρωπαϊκά τρόπαια για να πάρει επική απάντηση από τον Λένον, ο οποίος γέλασε και είπε: «Όχι και άσχημα, έτσι δεν είναι. Αλλά εμείς κατακτήσαμε το Κύπελλο Κύπρου».

Σε σχετικό πίνακα η εφημερίδα καταγράφει τους τίτλους του Νιλ Λένον

Πρωταθλήματα Σκωτίας5Κύπελλα Σκωτίας4Λιγκ Καπ Σκωτίας1Τσάμπιονσπιπ Σκωτίας1Κύπελλα Κύπρου1

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:32

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
25 Απριλίου
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.