Το σενάριο δολιοφθοράς το επικρατέστερο όσον αφορά τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream

Επικρατέστερο είναι το σενάριο δολιοφθοράς όσον αφορά τις τρεις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream, που εντοπίσθηκαν την Δευτέρα στη Βαλτική θάλασσα.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές η επιχείρηση απαιτεί επέμβαση σε βάθος 70 μέτρων και παράλληλα το νορβηγικό ινστιτούτο σεισμολογίας,  κάνει λόγο για εκρήξεις τεράστιου μεγέθους.

Οι δυτικές κυβερνήσεις δείχνουν τη Μόσχα, ως υπεύθυνη η οποία από την πλευρά της θυμίζει πως το αέριο που διαρρέει από τους αγωγούς της ανήκει.

Γαλλική στρατιωτική πηγή, κάνει λόγο για καλά συντονισμένη ειδική ναυτική επιχείρηση.

Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας προειδοπούν πως οι αγωγοί κινδυνεύουν να αχρηστευθούν εάν δεν επισκευαστούν εντός των επόμενων ημερών αφού μεγάλος όγκος αλμυρού νερού θα εισρεύσει στο εσωτερικό τους προκαλώντας οξείδωση.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΖΗΤΑ Η ΡΩΣΙΑ

Απαντήσεις ζητά η Ρωσία από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σχετικά με εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.

Όπως ανέφερε σήμερα το Κρεμλίνο, τα κέρδη που αποκομίζουν οι αμερικανικές εταιρείες εξαιτίας του συμβάντος είναι τεράστια.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πράξη την απειλή τους σχετικά με το τέλος που θα έβαζαν στον Nord Stream 2, αν η Μόσχα επενέβαινε στρατιωτικά στην Ουκρανία.

Η Ρωσία ζητά τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθούν οι διαρροές στους δύο αγωγούς.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:50

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.