Κλονίζεται η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο

Photo AFP

Η «κυβέρνηση» συνεργασίας ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ στα κατεχόμενα εισήλθε εκ νέου σε κρίση, καθώς, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, κάποιοι «υπουργοί» θέτουν εμπόδια στο θέμα της νέας αεροπορικής εταιρείας και του διαγωνισμού για τα δίκτυα 5G.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η «Ντιαλόγκ» αναφέρει ότι η «κυβέρνηση» κλονίζεται διότι υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών του «υπουργικού συμβουλίου» σχετικά με υποθέσεις που έχουν μεγάλη σημασία για την οικονομία, όπως η πρόταση για ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας και η μετάβαση στην τεχνολογία 5G.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του ΚΑ και «υπουργός συγκοινωνιών και έργων», Ερχάν Αρικλί, δεν εγκρίθηκε από το «υπουργικό» η «νομοθετική» πρόταση που συντάχθηκε από κοινού με το «υπουργείο οικονομικών» και προνοεί πραγματοποίηση πτήσεων προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου από την καινούργια αεροπορική εταιρία με την ονομασία «Mavi Girne» (Μπλε Κερύνεια).  

Σύμφωνα με τον κ. Αρικλί, οι πρώτες ρωγμές στο εσωτερικό της «κυβέρνησης» προήλθαν εξαιτίας της απόρριψης από το «υπουργικό συμβούλιο» της πρότασης για τα δίκτυα 4.5G και 5G που είχε ως αποτέλεσμα την μη πραγματοποίηση του διαγωνισμού για την παραχώρηση αδειών.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η στάση του «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ προκαλεί απορίες, ενώ υποστηρίζει ότι ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός τουρισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος», Φικρί Ατάογλου δεν εκφράστηκε αναφορικά με τα εμπόδια για την ίδρυση της νέας αεροπορικής εταιρείας. Ο δε Αρικλί ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, παραθέτοντας και τους λόγους.

Αναφέρθηκε επίσης σε δύο λόγους για τους οποίους τίθενται προσκόμματα στην υλοποίηση των σημαντικών έργων. Σύμφωνα με τον Ερχάν Αρικί, πολλοί «υπουργοί» επιχείρησαν να ιδρύσουν αεροπορική εταιρία επί 12 χρόνια αλλά δεν τα κατάφεραν. «Τώρα δεν θέλουν να τα καταφέρει το ΚΑ. Δεύτερον, η παρούσα κυβέρνηση είναι κυβέρνηση του Ουνάλ Ουστέλ. Τόσο οι επιτυχίες όσο και οι αποτυχίες είναι δικές του» συνέχισε. Κάποιοι, ωστόσο, θέλουν να αποτύχει η «κυβέρνηση» του κ. Ουστέλ και γι’ αυτούς τους δύο λόγους προβάλλονται προσκόμματα στα έργα, κατέληξε ο κ. Αρικλί.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:46

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Τζούλι Φίσιερ: Η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό εταίρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες
06:04
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 01/12/2022
05:59
30 Νοεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Τετάρτη 30 Νοεμβρίου
22:00
ΗΠΑ: Μητέρα και ο οκτάχρονος γιος της έχασαν τη ζωή τους από κτύπημα ανεμοστρόβιλου
21:18
ΚΕ: Η ισοπεδωτική πολιτική και ο μηδενισμός αποτελεί συνήθη πρακτική του ΑΚΕΛ
21:02
Ρωσικές ενισχύσεις σε περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία
20:47
Κουλέμπα: Για να επιτύχει το σχέδιο για την προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη Ζαπορίζια θα πρέπει να αποσυρθεί η Ρωσία
20:00
Ιράν: Ποινή θανάτου σε 4 άνδρες οι οποίοι βρέθηκαν ένοχοι για συνεργασία με το Ισραήλ
19:10
Η υπουργός Δικαιοσύνης έχει μελετήσει το πόρισμα το οποίο αφορά τις φυλακές
18:15
Το ΑΚΕΛ αποφάσισε να καταψηφίσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2023
17:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 30/11/2022
17:19
Κίνα: Εντείνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand