Να αναστείλει τα μέτρα κάλεσε τον Κλάδο Δεσμοφυλάκων της Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ η Υπουργός Δικαιοσύνης - Τί απάντηση έλαβε

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει σε ανακοίνωση πως, ενήργησε αμέσως ώστε να στηρίξει τη Διεύθυνση των Φυλακών στην διεκπεραίωση των καθηκόντων της, αναγνωρίζοντας τα ζητήματα που ενδεχομένως να προκαλέσει η επ’ αόριστο απεργία του Κλάδου Δεσμοφυλάκων της Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» στην ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των Κεντρικών Φυλακών.

Όπως σημειώνεται, η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, έδωσε γραπτώς οδηγίες τόσο στον Αρχηγό Αστυνομίας ώστε να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με σκοπό να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί από την Διεύθυνση των Φυλακών σε προσωπικό, όσο και στη Διεύθυνση των Φυλακών ώστε να συνεργαστεί με την Αστυνομία προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η διατήρηση συνθηκών ασφάλειας, πειθαρχίας και τάξης μέσα στις Φυλακές για όσο χρόνο διαρκούν τα απεργιακά μέτρα.

Η κυρία Δράκου καλεί τον Κλάδο Δεσμοφυλάκων της Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ να αναστείλει τα απεργιακά μέτρα και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου.

Αυτούσια η απάντηση του Κλαδικού Συμβουλίου Δεσμοφυλάκων

Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ

Απάντηση στο σημερινό κάλεσμα της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και για προσέλευση σε διάλογο

Κατ’ αρχάς πρέπει να αναφέρουμε ότι και σήμερα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των Δεσμοφυλάκων του Κλάδου μας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 220 Δεσμοφύλακες, άντρες και γυναίκες.

Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και άλλοι Βουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματά μας, δηλαδή την παροχή του ειδικού επιδόματος από το Υπουργείο Οικονομικών και την αναβάθμιση των κλιμάκων των Δεσμοφυλάκων από Α2-5-7 σε Α3-5-7, με ταυτόχρονη τοποθέτησή τους στο σημείο των συνδυασμένων κλιμάκων που θα βρίσκονταν αν δεν αναστέλλονταν οι προσαυξήσεις για πέντε συναπτά έτη.

Τα αιτήματά μας είναι ξεκάθαρα και μόνο με γραπτή δέσμευση εκ μέρους της Κυβέρνησης για συμπερίληψη των αναγκαίων προβλέψεων στον περί Προϋπολογισμού Νόμο του 2023, ώστε αυτά να ικανοποιηθούν, θα τερματίσουμε τα απεργιακά μέτρα, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Ανώτατο Όργανο του Κλάδου μας, δηλαδή η Γενική Συνέλευση.

Αύριο, Παρασκευή 23/9/2022, στις 7:30 το πρωί, θα δώσουμε δυναμικά το παρών μας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:38

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.