«Δεν συνομιλούμε σε καθεστώς εκβιασμού», δηλώνει η Υπουργός Δικαιοσύνης

Ως Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως (ΥΔΔΤ) «δεν συνομιλούμε σε καθεστώς εκβιασμού», είπε η πολιτική προϊστάμενη του Υπουργείου, Στέφη Δράκου, σε σημερινές τις δηλώσεις, ερωτηθείσα για τη στάση εργασίας των Δεσμοφυλάκων.

Σε ερώτηση για την εκπαιδευτική δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα: "Trafficking in Human Beings - Labor Exploitation", που πραγματοποιείται στην Λάρνακα, η κα. Δράκου είπε ότι είναι μια εξαιρετική οργάνωση, η οποία γίνεται στην Κύπρο με συμμετοχή πάρα πολλών χωρών, εκπροσώπων της ΕΕ και φυσικά τρίτων χωρών «για το πολύ σημαντικό και σοβαρό έγκλημα που αναφέρεται στο Trafficking των ανθρώπων».

«Η Κύπρος λόγω της γεωγραφικής θέσης της είναι σταθμός για θύματα και συνεπώς αυτή η συνάντηση, που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, με τη συμμετοχή πολύ γνωστών εκπαιδευτών αλλά και εκπροσώπων κομμάτων, να μοιραστούν εμπειρίες, καλές πρακτικές, διότι αυτό το οργανωμένο έγκλημα είναι κάτι το οποίο χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών μελών, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση του», πρόσθεσε.

ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤ.jpg

Στάση εργασίας των Δεσμοφυλάκων

---------

Ερωτηθείσα για τη στάση εργασίας των Δεσμοφυλάκων, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είπε ότι «καταρχάς να πω ότι ως Υπουργείο δεν συνομιλούμε σε καθεστώς εκβιασμού».

Όπως ανέφερε, τα αιτήματα των Δεσμοφυλάκων έτυχαν μιας συζήτησης και ενός διαλόγου.

«Είχαν προωθηθεί το αίτημα για το επίδομα με θετική προσέγγιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Οικονομικών, το θέμα της αναβάθμισης των κλιμάκων ήταν ένα θέμα, το οποίο αναλάβαμε να εξετάσουμε. Εδώ υπήρχε διάλογος με τις δύο συντεχνίες. Η μία συντεχνία προχώρησε σε απεργία», πρόσθεσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι συνεχίζουν το διάλογο με την ΠΑΣΥΔΥ.

«Τα αιτήματα έχουν προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Ουδέποτε αναλάβαμε δέσμευση, όπως αναφέρεται η ανακοίνωση της Συντεχνίας Ισότητα, όσον αφορά την αναβάθμιση των κλιμάκων πέραν από ότι θα προωθηθεί και θα συζητηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών», σημείωσε.

Είπε πως οι συντεχνίες γνωρίζουν ότι αφού όλα τα αιτήματα τυγχάνουν της εξέτασης από το Υπουργείο Οικονομικών και με βάση τις δυνατότητες του κράτους «και το δίκαιο αίτημα αφού εξεταστεί, αξιολογηθεί, τότε αναλαμβάνεται οποιαδήποτε δέσμευση».

«Συνεπώς θα συνεχίσουμε το διάλογο με την ΠΑΣΥΔΥ και δε δεχόμαστε οποιαδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε άλλη συντεχνία σε ότι αφορά το θέμα αυτό», κατέληξε.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:30

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
H Greco καλεί την Κύπρο να υιοθετήσει εξειδικευμένη πολιτική κατά της διαφθοράς
16:27
Ζητά χρόνο το υπουργείο Οικονομικών για να εξετάσει την πρόταση νόμου που αίρει την απαγόρευση πλήρωσης θέσεων
15:57
ΟΚΥπΥ: Κανένας λόγος ανησυχίας για τα περιστατικά Covid- 19 στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
15:39
Καμία απάντηση μέχρι στιγμής στον ΓΓ ΟΗΕ από Τατάρ για απεσταλμένο
15:25
Μπανγκλαντές: Εκατοντάδες θάνατοι στη χειρότερη επιδημία δάγκειου πυρετού που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η χώρα
15:14
Πεσκόφ: H κόπωση από τον πόλεμο στη Δύση θα οδηγήσει σε διχασμό
14:47
Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Νίκος Γεωργίου Τσιάρτας
14:40
Υπουργός Δικαιοσύνης: Θέμα του Προέδρου ο διορισμός του Αρχηγού Αστυνομίας
14:11
Νόμπελ Ιατρικής 2023: Απονεμήθηκε στους Katalin Kariko και Drew Weissman
13:55
Εποχή Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ελλάδας
13:21
Τα βήματα των Αρμενίων στην Κατεχόμενη Κύπρο - 1η Οκτωβρίου 2023
13:06
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 02 Οκτωβρίου
13:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand