Το Υφυπουργείο Πολιτισμού δίνει έμφαση στη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του καλλιτέχνη

H Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Γιάννη Τουμαζή

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, πραγματοποίησε σήμερα, συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Γιάννη Τουμαζή, ο οποίος συνοδευόταν από την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υφυπουργείου, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ίδρυση του Υφυπουργείου Πολιτισμού, κάτι το οποίο επιβαλλόταν για την προστασία και την ανάδειξη τόσο του σύγχρονου πολιτισμού όσο και των αρχαιοτήτων. 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την αναθεώρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και την προώθηση σημαντικών ζητημάτων που άπτονται του πολιτισμού με ιδιαίτερη αναφορά μεταξύ άλλων στη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του καλλιτέχνη, στον εμπλουτισμό δημόσιων κτηρίων με έργα τέχνης, στη νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα και στην εμπλοκή του υφυπουργείου στην ανέγερση δημόσιων κτηρίων και μνημείων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΑΖΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΤΒ.jpg

Η Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τη συνάντηση ως εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική και εξέφρασε τη βούλησή της για συνέχιση και περαιτέρω συνεργασίας της Βουλής με το Υφυπουργείο Πολιτισμού για την προστασία και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Συναφώς, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει τη συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ώστε να προωθηθούν οι κατάλληλες τροποποιήσεις όπου τούτο κρίνεται αναγκαίο. 

ΑΤ

πηγή: Βουλή των Αντιπροσώπων

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:26

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.