Σαρλ Μισέλ: Ζητεί από την Κομισιόν πιο δραστικά μέτρα για τις τιμές του φυσικού αερίου

Πιο δραστικά μέτρα για αντιμετώπιση των τιμών του φυσικού αερίου, ζητεί από την Κομισιόν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Politico".

Είπε ότι οι προτάσεις της Επιτροπής να μειωθούν οι τιμές ενέργειας είναι "μια αρχή, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα", ώστε να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση που κινδυνεύει να πυροδοτήσει κοινωνικές αναταραχές και να διχάσει τις χώρες της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη μεταρρύθμισης της ενεργειακής αγοράς στην ΕΕ, ο Σαρλ Μισέλ σημείωσε ότι υπάρχει το πρόβλημα σύνδεσης μεταξύ των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας. Ανέφερε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε πριν από το καλοκαίρι να αναθέσει στην Επιτροπή να παρουσιάσει πιο συγκεκριμένες προτάσεις. "Είναι καλό", είπε, "που υπάρχει ανακοίνωση από την Επιτροπή ότι θα εργαστεί για αυτό".

Σχετικά με τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχολίασε ότι μέχρι τώρα οι προτάσεις της ΕΕ επικεντρώνονται στη μείωση της ζήτησης στις ώρες αιχμής.

Ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ακόμη ότι οι κυβερνήσεις έχουν ξοδέψει 280 δισεκ. ευρώ σε επιδοτήσεις για αντιμετώπιση της κρίσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να είχαν επενδυθεί και όχι να καίγονται με κάθε λίτρο βενζίνης ή κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν οι Ευρωπαίοι, επιβαρύνοντας το δημόσιο χρέος. Όπως ανέφερε, σε αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί το πακέτο επιδότησης 65 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση, όπως και τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ που επιθυμεί να συγκεντρώσει η Κομισιόν, μέσω ενός απροσδόκητου φόρου που θα αναδιανείμει στους καταναλωτές.

Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:08

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.