Ο Λοράν Μπλαν, ο Στάνκοβιτς, ο Μίτσελ, ο Μαρθελίνο, στην ερυθρόλευκη λίστα του Ολυμπιακού

Απ’ όλα έχει ο μπαξές : Μπλαν, Στάνκοβιτς, Μίτσελ και άλλοι, στο κάδρο για αντί-Κορμπεράν στον Ολυμπιακό.

Ο Λοράν Μπλαν, από την επομένη κιόλας της εντός έδρας ήττας από την Φράιμπουργκ εμφανίζεται ως βασικός υποψήφιος. Θυμίζει… Κορμπεράν (ως προς το timing και τη μεθοδολογία που ακολουθούνται). Και από χτες το βράδυ, οι αναφορές σχετικά με την υποψηφιότητά του είναι και πολλές και κάθε μια φαίνεται λες και προσπαθεί να την προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω.

Ο 56χρονος Γάλλος αδιαμφισβήτητα είναι η προσωπικότητα που αποτελεί ένα κύριο ζητούμενο της τρέχουσας αναζήτησης του Ολυμπιακού, είναι διαθέσιμος, είναι εκλεκτικός, αλλά δεν αρνείται συζητήσεις (στο πρόσφατο παρελθόν είχε τουλάχιστον ακούσει προτάσεις από τις εθνικές ομάδες του Μαρόκου και της Τυνησίας, αλλά και το Τορόντο στο MLS), είναι πολύφερνος με τη σεναριολογία για ενδιαφέρον από τη Λιόν να είναι καθημερινή στη Γαλλία και είναι προφανώς επιλογή μισθολογικά από το πάνω ράφι, μιας και εφόσον προκριθεί η περίπτωσή του και συμφωνήσει, θα γίνει ο πλέον ακριβοπληρωμένος τεχνικός στη Super League, ταιριαστά αναλαμβάνοντας την πλέον ακριβή ομάδα της ιστορίας της.

Οι "ερυθρόλευκοι" φέρονται να προσφέρουν στον μέχρι τον Φεβρουάριο τεχνικό του Χάμες Ροντρίγκες στην Αλ Ραγιάν συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024, με την πρόβλεψη για μονοετή περαιτέρω επέκταση. Οι απολαβές του στο Κατάρ ξεπερνούσαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως, διατηρώντας έτσι το κασέ του σε υψηλότατα επίπεδα, παρότι τότε, αναλαμβάνοντας την ομάδα του Κατάρ, επέστρεψε στους πάγκους ύστερα από 4,5 χρόνια και τη θητεία του στην Παρί (Ιούνιος 2013- Ιούνιος 2016), όπου και αμείβονταν με 3,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Δεν είναι ο μόνος. Κατ’ άλλους, ίσως να μην είναι καν ο βασικός υποψήφιος. Δίνει όμως σίγουρα στίγμα για περιπτώσεις διαθέσιμων τεχνικών ανάλογης εμβέλειας, αντικτύπου και CV.

Ο Κίκε Σετιέν, ο οποίος είχε γοητεύσει τους διοικούντες τον Ολυμπιακό παρουσιάζοντας την Μπέτις που αντιμετώπισαν οι "ερυθρόλευκοι" στους ομίλους του Europa League πριν τέσσερα χρόνια (και που ουσιαστικά αποτέλεσε το δικό του διαβατήριο για ν’ αναλάβει την Μπαρτσελόνα), ο Πάουλο Σόουζα, ο Χόρχε Σαμπάολι, ο Μαρσέλο Μπιέλσα, ο Φρανκ ντε Μπουρ, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, ο Ράφα Μπενίτεθ (παρότι ήταν αυτός που ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα της εξόδου του "Γκούντισον Παρκ", πέρυσι τέτοια εποχή, στον Χάμες Ροντρίγκες ως τεχνικός τότε της Εβερτον) μερικές μόνο από το ανάλογου… ύψους ραφιού (και… βάθος πορτοφολιού) επιλογές.

Υπάρχουν και τύπου Κορμπεράν λύσεις. Νεότεροι, πιο εξελίξιμοι, πιο "φρέσκοι. Όπως και να ‘χει, προπονητές. Υφιστάμενοι και όχι κάποιοι που δηλώνουν πως θα γίνουν, με την προπονητική να αποτελεί, ακόμη, γι’ αυτούς work in progress, χωρίς πρόσθετα επαγγελματικά πειστήρια. Στον Κορμπεράν χρεώθηκε, μεταξύ άλλων, απειρία. Δύσκολα ο διάδοχός του θα είναι κάποιος με ακόμη λιγότερη σε πάγκους.

Αν λοιπόν η διαλογή γίνει από τη συγκεκριμένη κατηγορία, των νεότερων ηλικιακών, ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς θρυλείται πως είναι μεταξύ των βασικών επιλογών. Κατέκτησε τρία διαδοχικά πρωταθλήματα στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα, με την "ζβέζντα" στα δύο τελευταία να σημειώνει 209 (!) γκολ και να υφίσταται μόνο μια ήττα, αλλά η (τρίτη διαδοχική) αποτυχία του να την οδηγήσει σε ομίλους του Champions League γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα play off από τη… Μακάμπι Χάιφα, τον οδήγησε σε παραίτηση πριν είκοσι μέρες.

Ενδεικτικό όμως των δυσκολιών ακόμη και μιας τέτοιας περίπτωσης είναι το γεγονός ότι εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα, ο 44χρονος Σέρβος προπονητής εμφανίζεται από τα ιταλικά media μεταξύ των (σοβαρότατων) υποψηφίων για τη διαδοχή του υπό κρίση Σιμόνε Ιντσάγκι στον πάγκο της Ιντερ (μια δεκαετία άλλωστε πέρασε στο Μιλάνο ως παίκτης των "νερατζούρι" ο Στάνκοβιτς).

Ξεχωριστή τέλος περίπτωση ο Μίτσελ. Συνδυάζει την προσωπικότητα που ψάχνουν οι πρωταθλητές, με την (επιτυχημένη) προϋπηρεσία στον πάγκο του συλλόγου. Στο παρελθόν ο 59χρονος Ισπανός έχει αρνηθεί αρκετές προτάσεις από άλλες ελληνικές ομάδες, ξεκαθαρίζοντας σε όσους τον προσέγγισαν πως μόνο για τον Ολυμπιακό θα επέστρεφε στη Super League. Αν μη τι άλλο, σαφές δείγμα προθέσεων για τον χωρίς δουλειά εδώ και έναν χρόνο Ιβηρα (σ.σ. αποχώρησε από τον πάγκο της Χετάφε τον περασμένο Οκτώβριο).

Για επιμύθιο, κάτι το οποίο απασχολεί αρκετά και ολοένα φαίνεται πως κερδίζει έδαφος ως επιβεβλημένη πλέον κίνηση. Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Ζουλιέν Φουρνιέ, σκέψη των "ερυθρόλευκων" είναι να βρεθεί, σε δεύτερο προφανώς χρόνο, μετά δηλαδή τη συμφωνία με τον νέο προπονητή (όχι όμως πολύ μετά…) και κάποιος που θα καλύψει οργανικά ρόλο διευθυντή στο club.

Τι επίθετο θα συνοδεύσει αυτόν τον διευθυντή – τεχνικός, αθλητικός, εκτελεστικός – είναι ακόμη υπό συζήτηση, δεδομένα όμως η ανάγκη επάνδρωσης έχει αναγνωριστεί και η κατεύθυνση στοχεύει ακριβώς εκεί, πιθανώς μάλιστα με κάποιον που αυτός (και όχι ο νέος προπονητής για παράδειγμα) θα είναι που έχει πρότερη εμπειρία και γνώση από Ολυμπιακό.

SPORT24.GR

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:13

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.