Τέταρτο άτομο συνελήφθη για τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ-Νέας Σαλαμίνας στη Λάρνακα

Ένα τέταρτο άτομο, άνδρας ηλικίας 33 ετών, συνελήφθη και κατηγορήθηκε γραπτώς για αδικήματα σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του σταδίου ΑΕΚ Αρένα, στη Λάρνακα, στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και Νέα Σαλαμίνα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών αριθμού υπόπτων ατόμων που δόθηκαν στη δημοσιότητα με στόχο τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους, το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, συνελήφθη άνδρας ηλικίας 33 ετών. Ο ύποπτος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιων Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο».  

Υπενθυμίζεται ότι σε σχέση με τα επεισόδια και μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών «δύο άντρες ηλικίας 20 και 31 ετών, παρουσιάστηκαν στο ΤΑΕ Λάρνακας, ο πρώτος την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου και ο δεύτερος την  Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου. Οι δύο τους ανακρίθηκαν και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς για το αδίκημα της οχλαγωγίας, στη συνέχεια αποδεσμεύτηκαν, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο».

Προστίθεται ότι «ο 20χρονος παρουσιάστηκε την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου η Αστυνομία προχώρησε σε καταχώρηση της υπόθεσης οχλαγωγίας για εκδίκαση. Το Επαρχιακό Δικαστήριο όρισε την επόμενη ημερομηνία ακρόασης στις 3 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα εξέδωσε και διάταγμα προσωρινού αποκλεισμού του 20χρονου κατηγορούμενου, από τους αθλητικούς χώρους».

Σημειώνεται ότι «τρίτο ύποπτο πρόσωπο, άντρας ηλικίας 33 ετών, εντοπίστηκε και συνελήφθη την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ο οποίος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της οχλαγωγίας, αφέθηκε ελεύθερος, για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «τα επεισόδια σημειώθηκαν πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα, στη Λάρνακα, μεταξύ των ομάδων της ΑΕΚ και της Νέας Σαλαμίνας και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πολίτη και ενός αστυνομικού. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 51χρονου, για το αυτόφωρο αδίκημα της εξύβρισης, ο οποίος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου».

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης των επεισοδίων, μέλος της Αστυνομίας, τραυματίστηκε στο πρόσωπο, από μπουκάλι που ρίχθηκε εναντίον του. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Όπως διαπιστώθηκε υπέστη κατάγματα, δεξιού ζυγωματικού, ρινικού οστού και δεξιού ιγμορείου, καθώς και ανοιχτό θλαστικό τραύμα άνω χείλους. Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίσει της διερεύνησης της υπόθεσης.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2022 - 09:13

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.