Τέταρτο άτομο συνελήφθη για τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ-Νέας Σαλαμίνας στη Λάρνακα

Ένα τέταρτο άτομο, άνδρας ηλικίας 33 ετών, συνελήφθη και κατηγορήθηκε γραπτώς για αδικήματα σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του σταδίου ΑΕΚ Αρένα, στη Λάρνακα, στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και Νέα Σαλαμίνα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών αριθμού υπόπτων ατόμων που δόθηκαν στη δημοσιότητα με στόχο τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους, το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, συνελήφθη άνδρας ηλικίας 33 ετών. Ο ύποπτος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιων Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο».  

Υπενθυμίζεται ότι σε σχέση με τα επεισόδια και μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών «δύο άντρες ηλικίας 20 και 31 ετών, παρουσιάστηκαν στο ΤΑΕ Λάρνακας, ο πρώτος την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου και ο δεύτερος την  Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου. Οι δύο τους ανακρίθηκαν και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς για το αδίκημα της οχλαγωγίας, στη συνέχεια αποδεσμεύτηκαν, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο».

Προστίθεται ότι «ο 20χρονος παρουσιάστηκε την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου η Αστυνομία προχώρησε σε καταχώρηση της υπόθεσης οχλαγωγίας για εκδίκαση. Το Επαρχιακό Δικαστήριο όρισε την επόμενη ημερομηνία ακρόασης στις 3 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα εξέδωσε και διάταγμα προσωρινού αποκλεισμού του 20χρονου κατηγορούμενου, από τους αθλητικούς χώρους».

Σημειώνεται ότι «τρίτο ύποπτο πρόσωπο, άντρας ηλικίας 33 ετών, εντοπίστηκε και συνελήφθη την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ο οποίος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της οχλαγωγίας, αφέθηκε ελεύθερος, για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «τα επεισόδια σημειώθηκαν πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα, στη Λάρνακα, μεταξύ των ομάδων της ΑΕΚ και της Νέας Σαλαμίνας και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πολίτη και ενός αστυνομικού. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 51χρονου, για το αυτόφωρο αδίκημα της εξύβρισης, ο οποίος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου».

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης των επεισοδίων, μέλος της Αστυνομίας, τραυματίστηκε στο πρόσωπο, από μπουκάλι που ρίχθηκε εναντίον του. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Όπως διαπιστώθηκε υπέστη κατάγματα, δεξιού ζυγωματικού, ρινικού οστού και δεξιού ιγμορείου, καθώς και ανοιχτό θλαστικό τραύμα άνω χείλους. Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίσει της διερεύνησης της υπόθεσης.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2022 - 09:13

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου
22:00
Τις τουρκικές μεθοδεύσεις στο μεταναστευτικό στην Κύπρο έθεσε στον διευθυντή του γραφείου ΓΓ ΟΗΕ ο Νίκος Νουρής
21:57
Σαράντα οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς σε πυρκαγια στην Πάφο
21:39
Μπάιντεν: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε μαζί με τους συμμάχους μας κάθε ίντσα εδάφους του ΝΑΤΟ
21:27
Πούτιν - Κόκκινη Πλατεία : Η Ρωσία θα πετύχει νίκη στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ουκρανίας
20:33
ΝΑΤΟ: Οι πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν τη σοβαρότερη κλιμάκωση της σύγκρουσης
20:13
Μητσοτάκης: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας
20:06
Οι G7 καταδίκασαν την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία
19:44
Η Κυπριακή Δημοκρατία καταδικάζει την παράνομη προσάρτηση εδαφών της ουκρανικής επικράτειας από τη Ρωσία
19:24
Σειρά εκδηλώσεων και στρατιωτική παρέλαση αύριο για τα 62 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας
19:19
Αντίδραση ΗΠΑ: Επιβολή νέων κυρώσεων σε εκατοντάδες πρόσωπα και οργανισμούς σε σχέση με τη Ρωσία
18:12
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ουδέποτε θα αναγνωρίσει τις παράνομες προσαρτήσεις από τη Ρωσία
17:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand