Λέχθηκαν ανακριβείς ισχυρισμοί σχετικά με πρακτικές της σε εργασιακά θέματα λέει η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία ελληνικά πετρέλαια σχετικά με την επερχόμενη απεργία και κάνει λόγο για ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με πρακτικές της σε εργασιακά θέματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση :

Σχετικά με την απεργία προσωπικού εργολάβου της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου (η «Εταιρεία») που έχει αναλάβει την εμφιάλωση υγραερίου σε εγκαταστάσεις της Εταιρείας καθώς και σχετικής ανακοίνωσης που αναπαράγεται διαδικτυακά πλήττοντας τη φήμη και τη δημόσια εικόνα της Εταιρείας διευκρινίζεται ότι:

- Οι εν λόγω απεργοί δεν είναι εργαζόμενοι της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου αλλά απασχολούνται ως εργαζόμενοι σε ανεξάρτητο πάροχο υπηρεσιών (εργολάβο) που ανέλαβε τις εργασίες εμφιάλωσης κυλίνδρων υγραερίου στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας. Συνεπώς, η Εταιρεία δε μπορεί να σχετίζεται με την εργασιακή σχέση των απεργών.

- Διαψεύδεται κατηγορηματικά ο ισχυρισμός ότι η Εταιρεία έχει προχωρήσει σε οποιεσδήποτε «μονομερείς» ή/και «αυθαίρετες» ενέργειες έναντι οποιουδήποτε, πολλώ μάλλον έναντι προσώπων με τα οποία δεν υφίσταται εργασιακή ή άλλη συμβατική σχέση.

- Διαψεύδεται κατηγορηματικά ο ισχυρισμός ότι η Εταιρεία προβαίνει σε «πιέσεις» ή/και σε «εκβιασμούς» ή/και σε «απειλές» έναντι οποιουδήποτε για τη μετακίνησή του σε άλλη εταιρεία.

- Η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου λειτουργεί πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πλήρη σεβασμό και προτεραιότητα τα δικαιώματα των εργαζομένων της.

Η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου δεν θα επιτρέψει σε κανένα να τη διασύρει με αβάσιμους και απολύτως ανακριβείς ισχυρισμούς, να προσβάλλει τη φήμη της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει θεμελιώσει με τους εργαζόμενους της. Σεβόμενη όμως τις ανησυχίες και προβληματισμούς των απεργών, καλεί όσους εμπλέκονται στην εν λόγω εργασιακή διαφορά να μεταφέρουν την επίλυσή της εκτός των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Αυγούστου 2022 - 11:32

Τελευταιες Ειδησεις

09 Αυγούστου
Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα για τις παρακολουθήσεις – Νωρίτερα η επιστροφή στα έδρανα
07:36
«Έφοδος» του FBI στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα
07:20
Αλ-Σίσι προς Λαπίντ: Αναγκαία η βελτίωση των συνθηκών ζωής των Παλαιστινίων στη Γάζα
06:53
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 09/08/2022
06:36
Απεβίωσε η πρωταγωνίστρια του Grease, Ολίβια Νιούτον Τζον – Ήταν 73 ετών (Βίντεο)
06:35
Στο κόκκινο η ένταση μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν. Η Ταϊβάν άρχισε ασκήσεις με πραγματικά πυρά εν μέσω ευρείας κλίμακας κινεζικών στρατιωτικών γυμνασίων
06:19
Αμερικανικό Πεντάγωνο: Σχεδόν 80.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία
06:09
Σε εγρήγορση βρίσκονται Αθήνα και Κύπρος – Ποια είναι τα πιθανά σενάρια για το «Αμπτουλχαμίντ Χαν»
05:54
08 Αυγούστου
ΟΗΕ, Τουρκία, Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν για τη διαδικασία επίβλεψης των εμπορικών πλοίων με τα σιτηρά
21:49
Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα
21:16
Λευκωσία και Αθήνα παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις με το ''Αbdulhamid Han'' (Βίντεο)
20:54
Ανδρέας Μαυρογιάννης: Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για τις υποκλοπές
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand