Υπογραφή συμβολαίου για ανέγερση δύο νέων υδατοδεξαμενών στη Λευκωσία

Συμβόλαιο για την ανέγερση δύο νέων υδατοδεξαμενών στην πρωτεύουσα με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υπέγραψε την Παρασκευή, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΛ, ο Πρόεδρός του Ανδρέας Χατζηπάκκος, επεσήμανε ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που περιλαμβάνει συνολικές επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ, το ΣΥΛ αιτήθηκε και πέτυχε χρηματοδότηση 3 εκ. ευρώ για την ανέγερση τριών υδατοδεξαμενών νέου τύπου Glass Lined Steel Tanks.

Πρόσθεσε ότι το συμβόλαιο για την ανέγερση των δύο εκ των τριών νέων υδατοδεξαμενών της Πρωτεύουσας θα συμβάλει στην απρόσκοπτη υδροδότηση των κατοίκων της Λευκωσίας.

Ο Διευθυντής του Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Παρμακλής, ανέφερε πως με την ανέγερση των δύο νέων υδατοδεξαμενών, χωρητικότητας οκτώ χιλιάδων κυβικών μέτρων εκάστη, «θα αυξήσουμε τον ωφέλιμο χρόνο αποθήκευσης στις είκοσι έξι ώρες και θα δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στα συνεργεία μας για διόρθωση της όποιας βλάβης χωρίς να διακόπτεται η ύδρευση».

Η Διεύθυνση, συμπλήρωσε ο κ. Παρμακλής, μελετά σε επίπεδο επαρχίας τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης με την ανέγερση και άλλων σύγχρονων υδατοδεξαμενών αλλά και τη μείωση των αφανών διαρροών στα δίκτυα υδροδότησης.

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Αυγούστου 2022 - 19:15

Τελευταιες Ειδησεις

11 Αυγούστου
Τα πέντε debates που θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο το ΡΙΚ για τις Προεδρικές Εκλογές
17:15
Εμμένει στη ρητορική των προκλήσεων ο Ερντογάν. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ από το Αμπντουλχαμίντ Χαν.
16:53
Τεράστια πρόκληση για όλες τις βαθμίδες η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επισημαίνει ο Πρ. της Επιτροπής Παιδείας
16:36
Ευλογιά των Πιθήκων: Στα 48 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
16:17
Καταδικάζει εκ νέου τις ενέργειες των Τούρκων στα Βαρώσια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητά την αντιστροφή όλων των έκνομων ενεργειών στην περίκλειστη πόλη
16:00
Αγωγή εναντίον του Τατάρ από την τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου
15:34
Φατίχ Ντονμέζ: Η Τουρκία επιστρέφει στην Μεσόγειο. Το αργότερο σε δυο μήνες θα φέρει αποτελέσματα το "Αμπντουλχαμίτ Χαν".
15:16
Βουλγαρία: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εν μέσω ενεργειακής κρίσης
14:54
"Πράσινη" η προϊστρορία Ομόνοιας - Απόλλωνα σε αγώνες Super Cup
14:46
Ηττήθηκε από Ντρέιπερ ο Τσιτσιπάς και αποκλείστηκε στους "32" του Μόντρεαλ (video)
14:43
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του γάτου Μπέρτον έξω από τη Γενική Εισαγγελία. Ζητούν ποινική δίωξη του Δ/ντή Κτηνιατρικών (Εικόνες)
14:29
Ο νέος συμπαίκτης με τον οποίο πορεύεται η ΟΜΟΝΟΙΑ (βίντεο παρουσίασης)
14:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand