Παύση του προέδρου του δ.σ. του ΟΑΥ, προτείνει η Ελεγκτική Υπηρεσία - Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό, απαντά ο Θωμάς Αντωνίου

Παύση του Θωμά Αντωνίου από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, προτείνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στην Επιτροπή Ασυμβιβάστου.

Σε επιστολή προς την Επιτροπή, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφέρει πως η Ελεγκτική Υπηρεσία προέβη σε έλεγχο και διαπίστωσε την ύπαρξη ασυμβιβάστου, καθώς η σύζυγος του κυρίου Αντωνίου είναι συμβεβλημένη με το ΓεΣΥ. Ο κύριος Μιχαηλίδης σημειώνει πως το ασυμβίβαστο δεν αίρεται, ούτε αντιμετωπίζεται με αποχώρηση του Θωμά Αντωνίου από συγκεκριμένες συνεδρίες και καλεί την αρμόδια Επιτροπή να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο την παύση του Προέδρου του ΟΑΥ.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, σε μακροσκελή ανακοίνωση, τις αναφορές του Θωμά Αντωνίου, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει πως η ύπαρξη ασυμβιβάστου ουδεμία πολιτική πτυχή έχει. Προσθέτει πως η σύζυγος του κυρίου Αντωνίου συνεβλήθη με τον ΟΑΥ τον Δεκέμβριο του 2020, ωστόσο τότε, ο Οργανισμός δεν είχε ζητήσει γνωμάτευση για το θέμα και ούτε είχε ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Για την αναφορά περί αποποίησης αμοιβής, η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει πως ο κύριος Αντωνίου, ως μη Εκτελεστικός Πρόεδρος Ημικρατικού Οργανισμού, λαμβάνει αποζημίωση 100 ευρώ ανά συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου και επίδομα παραστάσεως χιλίων ευρώ ετησίως.

Τί απαντά ο πρόεδρος του δ.σ. του ΟΑΥ

​ Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό κι όχι νομικό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Θωμάς Αντωνίου, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που αναφέρεται σε ασυμβίβαστό του. Παρέπεμψε τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, εάν κρίνει ότι είναι θέμα νομικό, να αποταθεί στην Νομική Υπηρεσία για εξέτασή του. Για τα υπόλοιπα περί ασυμβιβάστου, ο κύριος Αντωνίου παραπέμπει στη νομική γνωμάτευση που απέστειλε ο Οργανισμός και σε ό,τι έχει αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η θέση των οργανωμένων ασθενών

Το Νομικό Τμήμα του ΟΑΥ είχε γνωματεύσει επί του θέματος του ασυμβιβάστου και η γνωμάτευση αυτή είχε γίνει αποδεκτή από όλους, περιλαμβανομένου του Γενικού Ελεγκτή, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών, Μάριος Κουλούμας.

Εκφράζοντας έντονη ανησυχία για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, ο κύριος Κουλούμας είπε ότι υπάρχει υποψία πως όλα αυτά γίνονται για να εκτροχιαστεί το ΓεΣΥ.

Αναμένουμε, τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, από την Κυβέρνηση να δώσει τέλος στην αναστάτωση που έχει προκληθεί και να φροντίσει ώστε να διασφαλιστεί η φιλοσοφία του ΓεΣΥ και να επιλυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα.

ΑΤ

Διαβάστε επίσης: Ουδεμία πολιτική πτυχή έχει η ύπαρξη ασυμβίβαστου, τονίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία για τον Πρόεδρο του ΟΑΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Αυγούστου 2022 - 16:15

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Σεπτεμβρίου
Νέοι τριγμοί στην Credit Suisse. Αναμένει ζημιά 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από αναταξινόμηση δανείων
10:03
Υπ. Εσωτερικών: Η ανέγερση κατοικιών στη Λεμεσό από ΚΟΑΓ θα προχωρήσει όπως εξαγγέλθηκε
09:40
Τίτλοι Ειδήσεων - Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
09:25
ΗΠΑ: Ο διάδοχος του Μπ. Μενέντεζ δηλώνει ότι «θα εξετάσει την πώληση των F-16 στην Τουρκία»
09:00
Περισσότεροι από 2.500 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του έτους στη Μεσόγειο
08:40
Σήμερα η πρώτη καταβολή της σύνταξης εντός ενός μηνός σε όσους συμπλήρωσαν το 65ο έτος
08:14
Χωριστές συναντήσεις με ομολόγους της είχε η Αννίτα Δημητρίου στο Δουβλίνo (Βίντεο)
06:30
Ελλάδα: Ανυπολόγιστες οι ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias
06:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 29/9/2023
05:28
ΔΟΕΑ: Με ψήφισμα ζητεί την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
05:25
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ρωσικά πλήγματα στη Χερσώνα
05:22
Κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου εξήγγειλαν χθες βράδυ οι αιγοπροβατοτρόφοι
05:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand