Με νέες παραστάσεις από τον Σεπτέμβριο επιστρέφει το Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό

  • Πρόγραμμα Σεπτέμβριος 2022

εν κρυπτω.jpg

8/9 Eν Κρυπτώ - Αμφίδρομο Χοροθέατρο

Ώρα έναρξης: 20:30 (διάρκεια 60 λεπτά)

Αυτή η παράσταση - επιστροφής στην κανονικότητα ζητάει να διαγράψουμε τις ζωντανές μνήμες μας και να επιστρέψουμε ανώδυνα στις παλιές, μας «θέλει» αποξενωμένους ολοκληρωτικά από την αλήθεια μας. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να κρύψουμε εκτός από την πραγματικότητα.

Τιμή εισιτηρίου: €15, €10

κατια δανδουλακη.jpg

11/9 Καινούργιο Παιδί με την Κάτια Δανδουλάκη

Ώρα έναρξης: 20:30 (διάρκεια 90 λεπτά)

Η παράσταση είναι ένας μονόλογος της Δάφνης (Κάτια Δανδουλάκη) που αφηγείται περιστατικά που όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουμε ζήσει. Ο συντηρητικός μπαμπάς, η μαμά που διαβάζει ακόμα και τη σκέψη της κόρης της, οι έρωτες, οι γάμοι, οι προδοσίες, οι γέννες, τα παιδιά που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει, ο χρόνος που κυλάει αδυσώπητα, τα μπότοξ και οι απώλειες.

Κείμενο/σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας

Τιμή εισιτηρίου: €15, €10

ζυραννα.jpg

14/9 Ζυρράνα Ζατέλη: Ορατή σαν αόρατη - Βιβλιοτρόπιο

Ώρα έναρξης: 20:30 (διάρκεια 75 λεπτά)

Η Ζυράννα Ζατέλη έχει δημιουργήσει ένα δικό της λογοτεχνικό σύμπαν, έναν κόσμο ονειρικό - σαν «όνειρο μέσα σε όνειρο», όπως έλεγε ο Πόε - που σου αφήνει μια νοσταλγική και αστοχημένη αίσθηση σε αποχρώσεις μωβ και άρωμα καπνού μιας άλλης εποχής. Σε αυτούς τους λαβυρινθώδεις μαγικούς τόπους του ζατέλειου κόσμου θα μας ξεναγήσει η ίδια η Ζυράννα, η οποία θα βρεθεί στη σκηνή του θεάτρου Ριάλτο «ορατή σαν αόρατη». Μαζί της στη σκηνή και η συστηματική αναγνώστρια του έργου της, θεατρολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο "Frederick", Άντρη Κωνσταντίνου.

Τιμή εισιτηρίου: €5

o-tsitsanis-alliosquintus-ensemble.png

17/9 Ο Τσιτσάνης αλλιώς...

Ώρα έναρξης: 20:30 (διάρκεια 60 λεπτά)

Tο "Quintus Ensemble" δημιουργεί μέσα από μια αλλιώτικη ηχοχρωματική προσέγγιση ένα μουσικό ταξίδι στη μοναδική μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη. Το σχήμα που αποτελείται από τους Σάββα Χριστοδούλου (φλάουτο), Νάταλι Νεοφύτου (όμποε), Γιώργο Γεωργίου (κλαρίνο), Ευάγγελο Χριστοδούλου (φαγκότο) και Αννίτα Σκουτέλλα (κόρνο) έγινε γνωστό μέσα από τις ιδιαίτερες και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις γνωστών μουσικών συνθέσεων, στοχεύοντας στη μεταφορά των ιδιαίτερων ηχοχρωματικών ακουσμάτων στο ευρύ κοινό.

Τιμή εισιτηρίου: €12, €10

ο βυσσινοκηπος.jpg

20/9 Ο Βυσσινόκηπος

Ώρα έναρξης: 20:30 (διάρκεια 80 λεπτά)

Το Θέατρο Τσέπης αναμετριέται με το κύκνειο άσμα του μεγάλου Ρώσου δημιουργού, Άντον Τσέχωφ, για την αδυσώπητη δύναμη της αλλαγής και τη σύγχυση από την αβεβαιότητα του μέλλοντος, τους φόβους, αλλά και τις ελπίδες για καθετί το καινούργιο εν μέσω τεράστιων ιστορικών αλλαγών.

Τιμή εισιτηρίου: €15, €10

a-line-a-gaze-a-horizon.jpeg

21/9 A line, a gaze, a horizon

Ώρα έναρξης: 19:00, 21:00 (διάρκεια 45 λεπτά)

Η Alexandra Waierstall στο έργο της διαπραγματεύεται τόσο ως φόρμα, όσο και ως περιεχόμενο την πρόσφατη εμπειρία του να δημιουργείς χορό εν καιρώ πανδημίας. Επεκτείνει, όμως, τους προβληματισμούς της σε ερωτήματα που αφορούν την ίδια την τέχνη σήμερα, στο διάλογο που δημιουργείται ανάμεσα στη ζωντανή και τη διαμεσολαβημένη τέχνη.

Τιμή εισιτηρίου: €12, €10

σαρδάμ.jpg

24/9 ΣΑΡΔΑΜ: H λογοτεχνία αλλιώς

Ώρα έναρξης: 20:00 (διάρκεια 100 λεπτά)

Το διεθνές φεστιβάλ γιορτάζει 10 χρόνια ζωής. Σε αυτή τη συναρπαστική επετειακή έκδοση, επιστρέφουν στη σκηνή του φεστιβάλ σημαντικοί συγγραφείς-περφόρμερ και καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό συνδυάζοντας τον λόγο και τη λογοτεχνία με κλασικά και σύγχρονα μέσα έκφρασης, όπως θέατρο, τεχνολογία, ήχο/μουσική, slamming, εικαστικές τέχνες και ηχητική ποίηση.

Τιμή εισιτηρίου: €8

dear-you.jpg

30/9 Dear You - Χοροθέατρο "Ομάδα Πέντε"

Ώρα έναρξης: 19:00, 21:00 (διάρκεια 45 λεπτά)

Το έργο της Ρούλας Κλεοβούλου αποτελεί μια έρευνα για το πως βιώνει ο άνθρωπος τον έρωτα με την απουσία του σώματος. Από τα ερωτικά γράμματα του 17ου αιώνα μέχρι τα ερωτικά μηνύματα στις διαδικτυακές εφαρμογές του 2022.

Τιμή εισιτηρίου: €10, €8

Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αυγούστου 2022 - 19:15

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
ΕΚδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.