Νέα τεράστια επιτυχία για την Κύπρο στους Κοινοπολιτειακούς - "Χρυσός" ο Ηλίας Γεωργίου, "Χάλκινος" εις διπλούν ο Μάριος Γεωργίου

Διπλή τεράστια επιτυχία για την Κύπρο και την αποστολή της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στους Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ, με την κατάκτηση του Χρυσού και του Χάλκινου Μεταλλίου από τον Ηλία Γεωργίου και τον Μάριο Γεωργίου αντίστοιχα στον τελικό του Μονόζυγου Ανδρών.

Ο Ηλίας Γεωργίου εκτέλεσε εκπληκτικά το πρόγραμμα του και βαθμολογήθηκε με 14.466, με βαθμό δυσκολίας 5.900 και εκτέλεσης 8.566, κατακτώντας την κορυφή και το Χρυσό Μετάλλιο. Η 3η θέση και το Χάλκινο μετάλλιο ήρθε από τον Μάριο Γεωργίου, ο οποίος βαθμολογήθηκε με 14.133, βαθμό δυσκολίας 5.800 και εκτέλεσης 8.333. Αυτό ήταν το τέταρτο Χάλκινο Μετάλλιο για τον Μάριο στους Αγώνες, μετά τα Χάλκινα σε Σύνθετο Ομαδικό, Σύνθετο Ατομικό και Δίζυγο. Το αργυρό μετάλλιο πήγε στον Αυστραλό Tyson Bull, ο οποίος είχε συνολική βαθμολογία συνολική βαθμολογία 14.233. Την απονομή των μεταλλίων στους νικητές έκανε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου. Σε δηλώσεις τους στη μεικτή ζώνη οι δύο αθλητές ήταν εμφανώς ενθουσιασμένοι αλλά και συγκινημένοι. Ο χρυσός Ηλίας, ο οποίος είχε τραυματισμό στο πέλμα και είχε αποφασίσει να μην συμμετάσχει σε άλλα δύο αγωνίσματα για να επικεντρωθεί στο Μονόζυγο, είπε πως βοήθησε την πρώτη ημέρα την ομάδα για να κατακτήσει το χάλκινο στο Σύνθετο Ομαδικό. Πρόσθεσε πως μετά τα Χάλκινα του Μάριου και το Αργυρό του Σωκράτη χτες, «ήρθε και το Χρυσό για την Ομάδα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι, η δουλειά που κάναμε έχει αποφέρει καρπούς», τόνισε. Ο Ηλίας ανέφερε στη συνέχεια πως ολόκληρη η κυπριακή ομάδα της Ενόργανης δούλεψε πάρα πολύ σκληρά και είχε πάρα πολλές δυσκολίες όλο αυτό το διάστημα φέτος με τραυματισμούς αλλά στο τέλος βγήκε νικήτρια σε πολλές μάχες. Ερωτηθείς αν περίμενε αυτή την επιτυχία, ο Κύπριος πρωταθλητής ήταν ξεκάθαρος. «Το περίμενα ναι. Ήξερα ότι αν κάνω το πρόγραμμα μου σωστά θα έπαιρνα μετάλλιο, τώρα αν θα ήταν χρυσό ή κάποιο άλλο δεν ήξερα. Αλλά, ναι το πίστευα», τόνισε. Ο Ηλίας είπε πως ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και δεν μπορούσε καν να τον τραγουδήσει από το συναίσθημα που τον διακατείχε. Από την πλευρά του, ο τέσσερις φορές χάλκινος στο Μπέρμιγχαμ Μάριος Γεωργίου, είπε πως σήμερα ο τελικός του Μονόζυγου ήταν το κάτι άλλο με τα δύο μετάλλια για την Κύπρο. «Εγώ και ο Ηλίας ξέραμε ότι θα αγωνιστούμε και θα δώσουμε τα πάντα για να τους ΄πελλάνουμε ούλλους΄ και δόξα τω Θεό μας βγήκε», είπε. Πρόσθεσε πως ο ίδιος ίσως να μπορούσε και λίγο καλύτερα στο Μονόζυγο αλλά δεν πειράζει, «φτάνει που πιάσαμε το χρυσό». Ο Μάριος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Ηλία, πως αν ο συναθλητής του ολοκλήρωνε σωστά το πρόγραμμα του σίγουρα θα κατακτούσε το χρυσό. «Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του Ηλία, γινόμουν κι εγώ ο ίδιος θεατής και αγχωνόμουν ο ίδιος για τον Ηλία», είπε και σημείωσε πως όταν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του ο συναθλητής του ήξερε πως η Κύπρος είχε κατακτήσει το Χρυσό. Κληθείς να σχολιάσει αν η ομάδα της Ενόργανης μπορεί να χαρακτηριστεί ως η Dream Team της κυπριακής αποστολής, ο Μάριος είπε: «Ναι, θα την χαρακτήριζα εύκολα Dream Team Cyprus. Είμαστε ο ένα για τον άλλο και βοηθάμε ο ένας τον άλλο σε οτιδήποτε». Με τα δύο αυτά μετάλλια, η Κύπρος έφτασε στα 7 μετάλλια στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μπέρμιγχαμ, 2 χρυσά, ένα αργυρό και τέσσερα χάλκινα. (ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΒΑ) ΘΩΜΑΣ ΚΕΤΤΕΝΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Αυγούστου 2022 - 08:18

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.