Η πολιτεία θα στηρίξει έμπρακτα τον σκηνοθέτη Πανίκο Χρυσάνθου δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού

Η πολιτεία θα στηρίξει έμπρακτα τον σκηνοθέτη Πανίκο Χρυσάνθου, το σπίτι του οποίου καταστράφηκε ολοσχερώς από την χθεσινή πυρκαγιά στο χωριό Πελαθούσα, στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής επισκέφθηκε το κατεστραμμένο σπίτι του Κύπριου σκηνοθέτη, το οποίο χρησιμοποιούσε και ως χώρο φύλαξης του αρχείου του, αλλά και ως χώρο δημιουργίας για τις δεκάδες ταινίες και ντοκιμαντέρ που έχει δημιουργήσει.

Ο κύριος Τουμαζής εμφανίσθηκε ιδιαίτερα συγκινημένος, χαρακτηρίζοντας τον Πανίκο Χρυσάνθου ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον πολιτισμό του τόπου. Η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα του ποικιλοτρόπως, είπε, και ανακοίνωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μια συντονισμένη προσπάθεια του υπουργείου εσωτερικών , του υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και του υφυπουργείου Πολιτισμού για την στήριξη του σκηνοθέτη προκειμένου να ξαναμπορέσει να δημιουργήσει και να ξανασταθεί στα πόδια του, όπως είπε.

Στο χώρο μετέβησαν ήδη λειτουργοί της υπηρεσίας διαχείρισης Τουρκοκυπριακών περιουσίων που θα εξεύρουν χώρο για την προσωρινή στέγαση του σκηνοθέτη μέχρι την επιδιόρθωση της κατοικίας που του είχε παραχωρηθεί εδώ και χρόνια ως δικαιούχου πρόσφυγα. Ο κ.Τουμαζης διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία θα στηρίξει ποικιλοτρόπως τον κ. Χρυσάνθου προκειμένου να επανέλθει δριμύτερος στο έργο του, είπε.

πανικος χρυσάνθου.jpg

Ο σκηνοθέτης Πανίκος Χρυσάνθου ανέφερε πως ότι υπήρχε μέσα στο σπίτι κάηκε, προσθέτοντας ωστόσο, πως μεγάλο μέρος από το οπτικό υλικό έχει διασωθεί αφού διέθετε αντίγραφα που φυλάσσονται σε άλλο χώρο.

Χάθηκαν ωστόσο σημαντικά ηχητικά αρχεία ανάμεσα σε αυτά και συνεντεύξεις με τον Παύλο Λιασίδη. Ο κ. Χρυσάνθου σημείωσε πως βρίσκεται σε ένα στάδιο περισυλλογής, για να δει τι μπόρεσε να διασώσει και πως θα συνεχίσει παρακάτω.

Δυστυχώς συμπλήρωσε ξεκινάς από την αρχή δεδομένο ότι υπάρχει το υλικό. Είμαι ρεαλιστής σκέφτομαι τι έγινε. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα πια και θα ζήσουμε με τα νέα δεδομένα, κατέληξε.

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Αυγούστου 2022 - 07:20

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Περιοδεία Στέφης Δράκου και Κώστα Χαμπιαούρη σε Αστυνομικούς και Πυροσβεστικούς Σταθμούς της ορεινής Λεμεσού
20:33
Διαμαρτύρεται ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου που δεν προσκλήθηκε στη βουλή
19:50
Ικανοποιημένη η Κομισιόν για το όγδοο πακέτο κυρώσεων των "27" σε βάρος της Ρωσίας
19:40
Στο κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε παρέμβαση του στη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητα
18:48
Προειδοποίηση για πιθανή ανάγκη τρίωρων μπλακάουτ στην παροχή ρεύματος στη Βρετανία το χειμώνα
18:09
Συνομιλία Αναστασιάδη με Ερντογάν και Τσαβούσογλου
17:32
Εγγραφή εθελοντών αιμοδοτών με την απόκτηση άδειας οδήγησης θα προτείνει η Βουλή για ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος
17:12
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/10/2022
16:49
Ζητήματα βιώσιμου τουρισμού και η μεσογειακή στρατηγική για την εκπαίδευση στη σημερινή Υπουργική Σύνοδο για το Περιβάλλον
16:38
Μεγάλη πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Επισκοπής Πάφου και Νατάς - Πνέουν ισχυροί άνεμοι
16:18
Προχωρούν με διεξαγωγή δημοσκόπησης οι 4 ανεξάρτητοι υποψήφιοι
16:12
Στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγελία σχετικά με την έρευνα για συνθήκες θανάτου του Θανάση Νικολάου, λέει η ΑΑΔΙΠΑ
16:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand