FIFPRO ΣΕ ΚΟΠ: «Η διαγραφή παραβιάζει τη νομολογία…»

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPRO), έστειλε επιστολή προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), την οποία κοινοποίησε σε FIFA και UEFA, σε σχέση με τις τελευταίες τροποποιήσεις της προκήρυξης του Πρωταθλήματος, στους κανονισμούς αριθμού εγγραφής μη γηγενών ποδοσφαιριστών.

. Την επιστολή υπογράφει ο κ. Joachim Walltin, Γενικός Γραμματέας της FIFPRO Ευρώπης και είναι από τις σπάνιες φορές που αναγκάζεται η FIFPRO να κρίνει την προκήρυξη ενός Πρωταθλήματος.
Στην επιστολή της η FIFPRO σημειώνει ότι κατανοεί πως οι τελευταίες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν έναν κανόνα όπου κάθε μήνα ένας σύλλογος μπορεί να επιλέξει ποιοι παίκτες θα εγγραφούν ή θα διαγραφούν, ως διαθέσιμοι για να παίξουν σε επίσημους αγώνες. Η FIFPRO δηλώνει ότι αυτή η διαγραφή, παραβιάζει τη νομολογία σχετικά με τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών και είναι αιτία που τους επιτρέπει να τερματίσουν νόμιμα μονομερώς τη σύμβαση τους. Μάλιστα ως FIFPRO θα συμβουλεύσει τους ποδοσφαιριστές να πράξουν αναλόγως.
Μεταξύ των πιο πάνω σημειώνει με σαφήνεια ότι ελλείψει σχετικής συμφωνίας με το αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών:
«…η FIFPRO θεωρεί ότι η διαγραφή ενός παίκτη – έστω και προσωρινά – αποτελεί θεμελιώδη παραβίαση των δικαιωμάτων της προσωπικότητας και της εργασίας του, που του επιτρέπουν να τερματίσει νόμιμα το συμβόλαιο του μονομερώς…»
Επίσης η FIFPRO αναφέρει ότι οι τελευταίες τροποποιήσεις που εφαρμόστηκαν από την ΚΟΠ, προστίθενται στις πολυάριθμες προηγούμενες άλλες μονομερείς αποφάσεις, σχετικές με την εργασία των ποδοσφαιριστών, οι οποίες έγιναν χωρίς διαβουλεύσεις με τον ΠΑ.Σ.Π. και παροτρύνει την ΚΟΠ να αλλάξει τη στάση της και να διασφαλίσει ότι οι σημαντικές τροπολογίες θα έχουν την υποστήριξη των ποδοσφαιριστών, ενός βασικού ενδιαφερόμενου φορέα του κυπριακού ποδοσφαίρου.
Ο ΠΑ.Σ.Π. σύμφωνα με τα πιο πάνω θεωρεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση τροποποίησης λήφθηκε λανθασμένα, βεβιασμένα και με προχειρότητα και χωρίς καμία διαβούλευση με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους φορείς.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Αυγούστου 2022 - 12:53

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου εκτόξευσε η Βόρειος Κορέα
08:52
Ουκρανία: «Aπόλυτα απαράδεκτες» oι απειλές της Ρωσίας για την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων
08:35
Συνεχίζεται η λαϊκή εξέγερση στο Ιράν. Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών (Βίντεο)
08:11
Νέα τραγωδία στην άσφαλτο. Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής
07:26
Νιγηρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τέμενος στην βορειοδυτική Νιγηρία
07:01
Δυτική όχθη: Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά ισραηλινών δυνάμεων μετά από φερόμενη επίθεση
06:47
Νέα πυρά Ζελένσκι κατά Πούτιν. Τον κατηγορεί ότι στέλνει ρώσους πολίτες στον θάνατο εν γνώση του.
06:29
Ιταλία: Οι πολίτες στις κάλπες, η Ευρώπη σε αναμονή– Φαβορί η ακροδεξιά Μελόνι (Βίντεο)
06:14
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο καιρού 25/9/22
05:59
24 Σεπτεμβρίου
Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγορεί τη Δύση για πρωτοφανή ρωσοφοβία
21:53
Συμφωνία TotalEnergies - Qatar Energy για εκμετάλλευση κοιτάσματος φυσικού αερίου
21:44
Ρωσία: Η Δούμα ενδέχεται να εξετάσει την προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών στην Ουκρανία
21:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand