Έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας για τις αναπομπές των νόμων για περιορισμό της φορολογίας στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα και αναστολή των εκποιήσεων

Η Ολομέλεια της Βουλής συνέρχεται, εκτάκτως, σήμερα το μεσημέρι, για να συζητήσει αν θα αποδεχθεί ή θα απορρίψει την αναπομπή, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τριών νόμων, για κατάργηση φορολογιών στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα και την αναστολή των εκποιήσεων.

   Την αναπομπή συζητεί, σε έκτακτη συνεδρία της, η  κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα και του Υπουργού Οικονομικών.

Στην αιτιολόγηση της αναπομπής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλέστηκε ασυμβατότητα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, λόγω παρέμβασης της Βουλής στην ενάσκηση δημοσιονομικής πολιτικής.

Αν η Ολομέλεια της Βουλής εμμείνει στην απόφαση της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα να ζητήσει γνωμάτευση από το Ανώτατο Δικαστήριο για τη συνταγματικότητα των νόμων ή διατάξεων τους. Μέχρι την έκδοση της απόφασης, οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.

Η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ-Δύο και το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, αναπληρώτρια Πρόεδρος του Δήκο, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, δήλωσε ότι, με τη σημερινή διαδικασία, προδιαγράφεται η εξουδετέρωση των νόμων.

Μιλώντας στο Τρίτο, η κυρία Ερωτοκρίτου σημείωσε ότι το κόστος των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος είναι δυσβάστακτο και ότι σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε μείωση της φορολογίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ακέλ, Γιώργος Λουκαίδης, μιλώντας επίσης στο Τρίτο, αναφέρθηκε σε  "πολιτική αναισθησία" της κυβέρνησης και απουσία συνολικής στρατηγικής για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Είπε, επίσης, ότι οι μειώσεις, που ζητά η αντιπολίτευση είναι κανόνας, σε όλη σχεδόν την Ευρώπη.

Η βουλεύτρια του Δησύ, Σάββια Ορφανίδου, απάντησε ότι η μείωση του Φ.Π.Α, όπως προτείνεται, έχει κριθεί παράνομη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κυρία Ορφανίδου δήλωσε, στο Τρίτο, ότι γίνεται διαχείριση των δημόσιων οικονομικών με σύνεση και ορθολογισμό και ότι έχουν ήδη προωθηθεί ανακουφιστικά μέτρα τριακόσιων πενήντα εκατομμυρίων για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.


Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή αναπομπές για κατάργηση διπλής φορολογίας στα καύσιμα, ΦΠΑ στους ρύπους στον ηλεκτρισμό και αναστολή εκποιήσεων

Δ.Κ./ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Αυγούστου 2022 - 09:39

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.