Νωπή παραμένει η μνήμη, 26 χρόνια μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σολωμού Σολωμού από ελεύθερους σκοπευτές, στην προσπάθειά του να κατεβάσει την τουρκική σημαία από τον ιστό, στο οδόφραγμα της Δερύνειας.
Ανάμεσα στους δολοφόνους του, που ακόμα καταζητούνται, έχει αναγνωριστεί και ο πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού και τότε λεγόμενος «υπουργός» του ψευδοκράτους, Κενάν Ακίν.
Ο Σολωμού δολοφονήθηκε στις δεκατέσσερις Αυγούστου του 1996, λίγο μετά την κηδεία του συγχωριανού του Τάσου Ισαάκ, ο οποίος -τρεις ημέρες προηγουμένως- είχε ξυλοκοπηθεί άγρια μέχρι θανάτου από Τούρκους εθνικιστές, στη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης στη Δερύνεια.
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ
M.X
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Αυγούστου 2022 - 15:52
https://riknews.com.cy/article/2022/8/14/nope-paramenei-e-mneme-26-khronia-meta-ten-en-psukhro-ektelese-tou-solomou-solomou-2709178/