Το σχέδιο δράσης ΕΕ για κοινωνική οικονομία μπορεί να συμβάλει στην επίλυση αστικών προκλήσεων, είπε ο Ν. Κιζιλγιουρέκ

Το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την κοινωνική οικονομία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση αστικών προκλήσεων, όπως οι διακρίσεις, η φτώχεια, η ανισότητα και ο κοινωνικός αποκλεισμός, δήλωσε την Τρίτη, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής, Νιαζί Κιζιλγιουρέκ.

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση για το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την κοινωνική οικονομία, ο κ. Κιζιλγιουρέκ είπε πως ως εισηγητής της γνωμοδότησης της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) σχετικά με αυτό το σχέδιο δράσης της ΕΕ θα ήθελε να τονίσει για άλλη μια φορά τον βασικό ρόλο των Ταμείων Πολιτικής Συνοχής στη χρηματοδότηση έργων κοινωνικής οικονομίας, τόσο για την αστική όσο και για την αγροτική ανάπτυξη.

«Ειδικά για περιοχές που υποφέρουν από σοβαρά φυσικά ή δημογραφικά μειονεκτήματα, όπως νησιά και εξόχως απόκεντρες περιοχές, διασυνοριακές και ορεινές περιοχές», ανέφερε.

Ταυτόχρονα, είπε, το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την κοινωνική οικονομία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση αστικών προκλήσεων, όπως οι διακρίσεις, η φτώχεια, η ανισότητα και ο κοινωνικός αποκλεισμός.

«Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την κοινωνική οικονομία να συνοδεύεται από μηχανισμούς εκτίμησης επιπτώσεων», ανέφερε και πρόσθεσε πως «η Επιτροπή πρέπει να θεσπίσει μηχανισμούς παρακολούθησης και υποστήριξης των πολιτικών της κοινωνικής οικονομίας, ενώ τα κράτη μέλη πρέπει να θέσουν στόχους, οργανώνοντας ταυτόχρονα διαδικασίες διαβούλευσης με τους σχετικούς φορείς της κοινωνικής οικονομίας και τις τοπικές και περιφερειακές αρχές».

«Ζητούμε συμμετοχικές προσεγγίσεις σε προγράμματα στήριξης και ευκαιρίες χρηματοδότησης για το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την κοινωνική οικονομία», κατέληξε ο κ. Κιζιλγιουρέκ.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουλίου 2022 - 19:14

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

14 Αυγούστου
Προσωρινή μείωση ή κατάργηση του ΦΠΑ σε φορολογίες στον τομέα της ενέργειας ζητά από την Κομισιόν, για όλες τις χώρες της ΕΕ, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ
21:53
Τραγωδία στην Πάφο. Κοριτσάκι 3.5 ετών έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε πισίνα ξενοδοχείου
20:34
Συνελήφθη οδηγός ταξί στην Πάφο να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών
19:43
Πρωτοφανής κακοκαιρία έπληξε σήμερα το απόγευμα τον Βόλο
18:56
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 14/08/2022
18:18
Ουάσινγκτον: Άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του σε οδόφραγμα κοντά στο Καπιτώλιο ενώ πυροβολούσε στον αέρα
18:11
​Βαθιά θλίψη για τις απώλειες ζωών από την φωτιά σε Κοπτική Εκκλησία στην Γκίζα, εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία
17:50
Αποσυνδέθηκε από τον αναπνευστήρα ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι
17:22
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το τοπικό σχέδιο του Ακάμα πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής
17:14
Ισχυρή έκρηξη σε μεγάλη αγορά συγκλόνισε την πρωτεύουσα της Αρμενίας
16:50
Νωπή παραμένει η μνήμη 26 χρόνια μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σολωμού Σολωμού
15:46
Ελλάδα: Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα Οινόφυτα Βοιωτίας, κοντά σε βιομηχανική περιοχή
15:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand