Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνει ο διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου (Ηχητικό)

Διατυπώνει εκ νέου τις σοβαρές καταγγελίες του ο διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, Νίκος Ζάμπογλου. Χορηγούνται, αναφέρει, εγκαίρως τα φάρμακα μόνο στους ασθενείς με γνωριμίες και αναμένουν οι υπόλοιποι.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Ζάμπογλου, χαρακτήρισε προφάσεις εν αμαρτίαις το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Υγείας, ότι διερευνώνται μόνο επώνυμες καταγγελίες.

Είπε, επίσης πως το λογισμικό που δεν ολοκληρώθηκε, η πανδημία του κορονοϊού, η έλλειψη προσωπικού είναι απλώς δικαιολογίες που προτάσσονται για την καθυστέρηση της επίλυσης του σοβαρού προβλήματος της έγκαιρης χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς.

Ο Νίκος Ζάμπογλου διερωτήθηκε πώς γίνεται σε άλλα νοσοκομεία να δίνονται φάρμακα χωρίς την ύπαρξη λογισμικού, όπως στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου το οποίο είναι ιδιωτικού δικαίου νοσοκομείο και δε άλλα όχι.

Διερωτήθηκε επίσης αν πρέπει να βγουν κάποιοι και να προβούν σε καταγγελίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να κινητοποιηθούν ορισμένα πράγματα.

Το υπουργείο Υγείας δεν σχολιάζει ανώνυμες καταγγελίες, δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργείου, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, είπε ότι καταγγελίες όπως αυτές που διατυπώθηκαν από τον κύριο Ζάμπογλου πρέπει να γίνονται με ονόματα και στοιχεία ώστε να μπορούν να τύχουν διερεύνησης.

Ο Κωνσταντίνος Αθανασίου είπε επίσης ότι ο υπουργός Υγείας έδωσε οδηγίες σχετικά από τον περασμένο Μάιο. Αποφασίστηκε, πρόσθεσε, η χορήγηση φαρμάκων που εγκρίνονται από την επιτροπή ονομαστικών αιτημάτων στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα με το ΓΕΣΥ έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των ασθενών χωρίς να παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα.

Παρόλο που ορίστηκε η πρώτη Ιουλίου ως ημερομηνία έναρξης του προγράμματος, εξήγησε, η καθυστέρηση στο λογισμικό έφερε την καθυστέρηση στην υλοποίηση.

Η νέα οδηγία του αρμόδιου υπουργού είναι να ολοκληρωθούν οι αλλαγές μέχρι την 1η Αυγούστου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

M.X

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουλίου 2022 - 12:58

Τελευταιες Ειδησεις

09 Αυγούστου
Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα για τις παρακολουθήσεις – Νωρίτερα η επιστροφή στα έδρανα
07:36
«Έφοδος» του FBI στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα
07:20
Αλ-Σίσι προς Λαπίντ: Αναγκαία η βελτίωση των συνθηκών ζωής των Παλαιστινίων στη Γάζα
06:53
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 09/08/2022
06:36
Απεβίωσε η πρωταγωνίστρια του Grease, Ολίβια Νιούτον Τζον – Ήταν 73 ετών (Βίντεο)
06:35
Στο κόκκινο η ένταση μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν. Η Ταϊβάν άρχισε ασκήσεις με πραγματικά πυρά εν μέσω ευρείας κλίμακας κινεζικών στρατιωτικών γυμνασίων
06:19
Αμερικανικό Πεντάγωνο: Σχεδόν 80.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία
06:09
Σε εγρήγορση βρίσκονται Αθήνα και Κύπρος – Ποια είναι τα πιθανά σενάρια για το «Αμπτουλχαμίντ Χαν»
05:54
08 Αυγούστου
ΟΗΕ, Τουρκία, Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν για τη διαδικασία επίβλεψης των εμπορικών πλοίων με τα σιτηρά
21:49
Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα
21:16
Λευκωσία και Αθήνα παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις με το ''Αbdulhamid Han'' (Βίντεο)
20:54
Ανδρέας Μαυρογιάννης: Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για τις υποκλοπές
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand