Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνει ο διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου (Ηχητικό)

Διατυπώνει εκ νέου τις σοβαρές καταγγελίες του ο διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, Νίκος Ζάμπογλου. Χορηγούνται, αναφέρει, εγκαίρως τα φάρμακα μόνο στους ασθενείς με γνωριμίες και αναμένουν οι υπόλοιποι.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Ζάμπογλου, χαρακτήρισε προφάσεις εν αμαρτίαις το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Υγείας, ότι διερευνώνται μόνο επώνυμες καταγγελίες.

Είπε, επίσης πως το λογισμικό που δεν ολοκληρώθηκε, η πανδημία του κορονοϊού, η έλλειψη προσωπικού είναι απλώς δικαιολογίες που προτάσσονται για την καθυστέρηση της επίλυσης του σοβαρού προβλήματος της έγκαιρης χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς.

Ο Νίκος Ζάμπογλου διερωτήθηκε πώς γίνεται σε άλλα νοσοκομεία να δίνονται φάρμακα χωρίς την ύπαρξη λογισμικού, όπως στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου το οποίο είναι ιδιωτικού δικαίου νοσοκομείο και δε άλλα όχι.

Διερωτήθηκε επίσης αν πρέπει να βγουν κάποιοι και να προβούν σε καταγγελίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να κινητοποιηθούν ορισμένα πράγματα.

Το υπουργείο Υγείας δεν σχολιάζει ανώνυμες καταγγελίες, δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργείου, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, είπε ότι καταγγελίες όπως αυτές που διατυπώθηκαν από τον κύριο Ζάμπογλου πρέπει να γίνονται με ονόματα και στοιχεία ώστε να μπορούν να τύχουν διερεύνησης.

Ο Κωνσταντίνος Αθανασίου είπε επίσης ότι ο υπουργός Υγείας έδωσε οδηγίες σχετικά από τον περασμένο Μάιο. Αποφασίστηκε, πρόσθεσε, η χορήγηση φαρμάκων που εγκρίνονται από την επιτροπή ονομαστικών αιτημάτων στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα με το ΓΕΣΥ έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των ασθενών χωρίς να παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα.

Παρόλο που ορίστηκε η πρώτη Ιουλίου ως ημερομηνία έναρξης του προγράμματος, εξήγησε, η καθυστέρηση στο λογισμικό έφερε την καθυστέρηση στην υλοποίηση.

Η νέα οδηγία του αρμόδιου υπουργού είναι να ολοκληρωθούν οι αλλαγές μέχρι την 1η Αυγούστου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

M.X

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουλίου 2022 - 12:58

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.