Ρωσία: Η Ρωσία βλέπει επανέναρξη των εξαγωγών φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1

Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, θα ξαναρχίσουν στην ώρα τους την Πέμπτη μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συντήρησης, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια εξαγωγής.

Ο αγωγός φυσικού αερίου μέσω του οποίου πραγματοποιείται το 30% και πλέον των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου στις 11 Ιουλίου για διάστημα δέκα ημερών για την ετήσια συντήρηση του.

Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα προϋπολογισμού Γιοχάνες Χαν, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναμένει ότι ο αγωγός θα επαναλειτουργήσει μετά τις εργασίες συντήρησης.

Οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος, δήλωσαν στο Reuters ότι ο αγωγός αναμένεται να επαναλάβει τη λειτουργία του εγκαίρως, αλλά με μειωμένη τη δυναμικότητά του, που είναι περίπου 160 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την ημέρα. Ο ενεργειακός γίγαντας Gazprom που ελέγχεται από το Κρεμλίνο, περιόρισε τις εξαγωγές φυσικού αερίου κατά 40% τον περασμένο μήνα, επικαλούμενος καθυστερήσεις σε σχέση με την επιστροφή της τουρμπίνας της Siemens Energy που είχε σταλεί για συντήρηση στον Καναδά.

«Αυτές (η Gazprom) θα επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από την 11η Ιουλίου» δήλωσε μια από τις πηγές σχετικά με τις ποσότητες φυσικού αερίου που αναμένονται μέσω του Nord Stream 1 από την Πέμπτη.

Η εφημερίδα Kommersant έγραψε χθες, επικαλούμενη άτομα που είναι γνώστες του θέματος, ότι ο Καναδάς έστειλε την τουρμπίνα αεροπορικώς στην Γερμανία στις 17 Ιουλίου μετά την ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών. Μια από τις πηγές ανέφερε ότι η τουρμπίνα είναι αδύνατον να εγκατασταθεί εκ νέου έως τις 21 Ιουλίου. Η εταιρεία Gazprom και Nord Stream 1, δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να σχολιάσουν το ζήτημα.

Ι.Ν

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2022 - 18:32

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.