Υπ. Μεταφορών: Ιστορική μέρα για την Επαρχία Πάφου - Παίρνει σάρκα και οστά η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς

Ιστορική μέρα για την Επαρχία Πάφου, χαρακτήρισε την σημερινή ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος σημειώνοντας παράλληλα ότι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο, ο δρόμος Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς παίρνει σάρκα και οστά.

Ο κύριος Καρούσος ο οποίος βρίσκεται στην Επαρχία Πάφου σήμερα για να επιθεωρήσει την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητοδρόμου, σημείωσε ότι άλλη μια εξαγγελία-προτεραιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο, δεν μένει στα λόγια, αλλά μετατρέπεται σε πράξη, με οφέλη όχι μόνο για την Επαρχία Πάφου, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο.

καρουσος παφος.JPG

Ο Υπουργός Μεταφορών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη που αναμένεται να έχει το Έργο για τους κατοίκους του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς. Επιδίωξή μας, είπε ο κύριος Καρούσος, είναι να διευκολύνουμε κυρίως την προσβασιμότητα των κατοίκων της απομακρυσμένης αυτής περιοχής, αλλά και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές στο οδικό δίκτυο και κατ’ επέκταση να επιλύσουμε τα προβλήματα οδικής ασφάλειας.

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ο κ. Υπουργός, αναμένεται πως ο νέος δρόμος θα συμβάλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς.

Το Έργο αφορά τη μελέτη και την κατασκευή δρόμου δύο λωρίδων κυκλοφορίας αρχικά από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, με μήκος 15,5 χλμ και κόστος €86.845,010,00 (περιλ. ΦΠΑ). Μελλοντικά, ο δρόμος θα αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων. Η όδευση αρχίζει από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου παρά την Αγία Μαρινούδα και καταλήγει στον υφιστάμενο δρόμο μετά το Στρουμπί.

καρουσοσ παφος εργα.JPG

Η Α’ φάση περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, ενός κυκλικού κόμβου στην Τσάδα και ενός στο σημείο τερματισμού μετά το Στρουμπί. Προνοείται, επίσης, η κατασκευή δύο διατρητικών σηράγγων μήκους 720μ. και 290μ. έκαστη, πέντε κοιλαδογεφύρων συνολικού μήκους 1.500μ., δύο υπέργειων διαβάσεων και εννέα υπόγειων διαβάσεων. Τέλος, λόγω της ανωφέρειας του δρόμου, θα κατασκευαστούν πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας σε μεγάλο μήκος (περίπου 12 χλμ).

Στο σύνολό του, ο αυτοκινητόδρομος θα είναι μήκους 31 χλμ και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Για τη δεύτερη φάση υπάρχει η προμελέτη και τα αρμόδια Τμήματα προχωρούν σταδιακά με τις υπόλοιπες φάσεις της διαδικασίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Ιουλίου 2022 - 12:05

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.