Ημερίδα ΡΙΚ: Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Ημερίδα με θέμα "Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» διοργανώθηκε σήμερα 8 Ιουνίου 2022 από το ΡΙΚ. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του αρχείου «Τάσσος Παπαδόπουλος», στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ στη Λευκωσία.

Οι πραγματικότητες στον ψηφιακό κόσμο, επιβάλλουν την προσαρμογή, την εξέλιξη και τη μετατροπή των Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων, σε Δημόσιους Μιντιακούς Οργανισμούς, κατάλληλους για το ψηφιακό μέλλον, με σκοπό να προσεγγίζουν όλες τις ομάδες της κοινωνίας, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και αν αυτές επιλέγουν να βρίσκονται.

Koino 7.jpg

Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Επικεφαλής Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) k. Sasha Scott ο οποίος τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός απαιτεί την υιοθέτηση ψηφιακών πρακτικών, διαδικασιών, κουλτούρας για την οργανωτική αλλαγή, για την ολιστική, βιώσιμη και επιχειρησιακή απόδοση.

Sasha scott.jpg

Αυτό, επεσήμανε ο κ. Scott, συνεπάγεται αλλαγή στις αξίες που μεταφέρουμε στο κοινό μας, στο πως οργανωνόμαστε εσωτερικά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί κουλτούρα, συνεχής ανάπτυξη μάθησης και βελτίωσης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ κ. Μιχάλης Π. Μιχαήλ τόνισε ότι η «Ημερίδα την οποία πραγματοποιούμε σήμερα, σηματοδοτεί την έναρξη της εντατικοποίησης των προσπαθειών του ΡΙΚ για την προσαρμογή, την εξέλιξη και τη μετατροπή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης του τόπου μας σε οργανισμό κατάλληλο για το ψηφιακό μέλλον».

Michail 17 j.jpg

Ανέφερε επίσης εμφαντικά: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΡΙΚ είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Αποτελεί μονόδρομο για τη συνέχιση της εκπλήρωσης της αποστολής του ΡΙΚ, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας. Βάζοντας στο επίκεντρο τον πολίτη και ευθυγραμμίζοντας τις νέες τεχνολογίες με το ανθρώπινο δυναμικό και τις οργανωτικές και παραγωγικές διαδικασίες εντός ΡΙΚ, στοχεύουμε στη συνέχιση της εκπλήρωσης της αποστολής του, ενισχύοντας τις υπηρεσίες και τα προγράμματα μας στα γραμμικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια, στις ψηφιακές πλατφόρμες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Εισαγωγή στην ημερίδα έκανε κ. Σούλης Μαλέκος, Μέλος Δ.Σ. ΡΙΚ.

Malekos soylys.jpg

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κα Μυρτώ Ζαμπάρτα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιώργος Γαμπρίτσος, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της CYTA, κ. Ανδρέας Νεοκλέους, η Editorial Client Coordinator AFP (MENA Region), Ms Nathalie Samaha , ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nielsen, κ. Σπύρος Ζαβιτσάνος, ο Διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, κ. Νεόφυτος Επαμεινώνδας, η Καθηγήτρια, Προϊστάμενη Τμήματος Ψηφιακής Καινοτομίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κα Σούλα Λουκά, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Cypronetwork Consultancy Group, κ. Χρίστος Μιχαηλίδης και η Προϊσταμένη Αρχείου ΡΙΚ, κα Φοίβια Σάββα.

Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν με καταληκτικά σχόλια από τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ κ. Θανάση Τσώκο.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιουνίου 2022 - 15:35

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Ιουνίου
Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να διαθέσει πλοία για την εξαγωγή σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια
15:45
Έντονη ανησυχία και προβληματισμός εξαιτίας παραβατικών συμπεριφορών σε σχολεία. Ευρεία σύσκεψη αύριο στο Υπ. Παιδείας
15:31
Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντικό ότι επανεπιβεβαιώνεται η προσήλωση των μελών στην έννοια της εδαφικής ακεραιότητας
15:14
Πάφος: Υπό τετραήμερη κράτηση δύο νεαροί από τη Συρία για την υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού συμπατριώτη τους
15:04
«Δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις» στην απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση του ΣΥΟΠ, δήλωσε ο ΥΠΑΜ
14:32
Γερμανία: Δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του φύλου αναγνωρίζει η κυβέρνηση
14:27
Ευαγόρας Ταμπούρης: Αυξήθηκε η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα (Βίντεο)
13:56
Παίρνει φωτιά η τιμή του φυσικού αερίου. Στα €145,60 η Μεγαβατώρα
13:53
Γενική Συνέλευση EBU: Στο μικροσκόπιο οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία και το Ουκρανικό
13:49
Μαρία Κολιού: Ακόμη βρίσκονται σε καλά επίπεδα οι δείκτές της πανδημίας (Βίντεο)
13:23
Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τη διακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος στην Ε.Φ.
13:11
Τιμούρ Κετσπάγια «Μεγάλη πρόκληση και ευθύνη να είσαι προπονητής της Εθνικής Κύπρου»
12:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand