Ημερίδα ΡΙΚ: Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Ημερίδα με θέμα "Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» διοργανώθηκε σήμερα 8 Ιουνίου 2022 από το ΡΙΚ. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του αρχείου «Τάσσος Παπαδόπουλος», στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ στη Λευκωσία.

Οι πραγματικότητες στον ψηφιακό κόσμο, επιβάλλουν την προσαρμογή, την εξέλιξη και τη μετατροπή των Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων, σε Δημόσιους Μιντιακούς Οργανισμούς, κατάλληλους για το ψηφιακό μέλλον, με σκοπό να προσεγγίζουν όλες τις ομάδες της κοινωνίας, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και αν αυτές επιλέγουν να βρίσκονται.

Koino 7.jpg

Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Επικεφαλής Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) k. Sasha Scott ο οποίος τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός απαιτεί την υιοθέτηση ψηφιακών πρακτικών, διαδικασιών, κουλτούρας για την οργανωτική αλλαγή, για την ολιστική, βιώσιμη και επιχειρησιακή απόδοση.

Sasha scott.jpg

Αυτό, επεσήμανε ο κ. Scott, συνεπάγεται αλλαγή στις αξίες που μεταφέρουμε στο κοινό μας, στο πως οργανωνόμαστε εσωτερικά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί κουλτούρα, συνεχής ανάπτυξη μάθησης και βελτίωσης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ κ. Μιχάλης Π. Μιχαήλ τόνισε ότι η «Ημερίδα την οποία πραγματοποιούμε σήμερα, σηματοδοτεί την έναρξη της εντατικοποίησης των προσπαθειών του ΡΙΚ για την προσαρμογή, την εξέλιξη και τη μετατροπή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης του τόπου μας σε οργανισμό κατάλληλο για το ψηφιακό μέλλον».

Michail 17 j.jpg

Ανέφερε επίσης εμφαντικά: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΡΙΚ είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Αποτελεί μονόδρομο για τη συνέχιση της εκπλήρωσης της αποστολής του ΡΙΚ, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας. Βάζοντας στο επίκεντρο τον πολίτη και ευθυγραμμίζοντας τις νέες τεχνολογίες με το ανθρώπινο δυναμικό και τις οργανωτικές και παραγωγικές διαδικασίες εντός ΡΙΚ, στοχεύουμε στη συνέχιση της εκπλήρωσης της αποστολής του, ενισχύοντας τις υπηρεσίες και τα προγράμματα μας στα γραμμικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια, στις ψηφιακές πλατφόρμες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Εισαγωγή στην ημερίδα έκανε κ. Σούλης Μαλέκος, Μέλος Δ.Σ. ΡΙΚ.

Malekos soylys.jpg

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κα Μυρτώ Ζαμπάρτα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιώργος Γαμπρίτσος, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της CYTA, κ. Ανδρέας Νεοκλέους, η Editorial Client Coordinator AFP (MENA Region), Ms Nathalie Samaha , ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nielsen, κ. Σπύρος Ζαβιτσάνος, ο Διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, κ. Νεόφυτος Επαμεινώνδας, η Καθηγήτρια, Προϊστάμενη Τμήματος Ψηφιακής Καινοτομίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κα Σούλα Λουκά, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Cypronetwork Consultancy Group, κ. Χρίστος Μιχαηλίδης και η Προϊσταμένη Αρχείου ΡΙΚ, κα Φοίβια Σάββα.

Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν με καταληκτικά σχόλια από τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ κ. Θανάση Τσώκο.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιουνίου 2022 - 15:35

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιανουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Κυριακή 29 Ιανουαρίου
22:00
Σολτς: Δεν τίθεται ζήτημα παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών ή αποστολής χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία
21:47
Στις τράπεζες σπερμάτων οι θησαυροί της Κυπριακής γης - 29 Ιανουαρίου 2023
20:40
Την οργή του ΥΠΕΞ της Ελλάδας προκάλεσε νέα εμπρηστική ενέργεια στην οποία προέβη η Τουρκία
19:51
Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
17:24
Το Κατάρ ανακοίνωσε συμμετοχή του σε κοινοπραξία για έρευνες για φυσικό αέριο στο Λίβανο
16:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 29/01/23
16:32
Υπόθεση διπλής απόπειρας φόνου στη Λευκωσία, διερευνά η Αστυνομία (Βίντεο)
15:32
ΝΑΤΟ: Στη Νότια Κορέα ο Στόλτενμπεργκ
15:10
Αμοιβή χιλίων ευρώ για τον εντοπισμό του μπρούτζινου αγάλματός «Το κορίτσι με το χούλα χούπ» (Βίντεο)
14:59
Το Κρεμλίνο λέει ότι ο Πούτιν είναι ανοιχτός "σε επαφές" με τον γερμανό καγκελάριο Σολτς
14:23
Η Κίνα ξαναρχίζει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Ιάπωνες πολίτες
13:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand