Το Πεκίνο επανανοίγει τα σχολεία, η Σαγκάη κηρύσσει τη νίκη επί του κορωνοϊού

Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέψει στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ξαναρχίσουν τα μαθήματα διά ζώσης και το κορυφαίο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Σαγκάη κήρυξε τη «νίκη επί του κορωνοϊού», αφού η πόλη ανέφερε μηδενικά νέα τοπικά κρούσματα για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Οι δύο μεγάλες πόλεις ήταν ανάμεσα σε πολλά μέρη στην Κίνα που εφάρμοσαν περιορισμούς για να σταματήσουν την εξάπλωση του κύματος Όμικρον από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, με τη Σαγκάη να επιβάλλει ένα lockdown διάρκειας δύο μηνών σε όλη την πόλη που άρθηκε την 1η Ιουνίου.

Οι προσπάθειες, που ήταν μέρος της τήρησης της πολιτικής της Κίνας για μηδενικά κρούσματα, έχουν μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά πολλά από τα βαριά μέτρα έχουν πυροδοτήσει οργή και διαμαρτυρίες, ενώ έχουν επιβαρύνει την οικονομία.

Το Πεκίνο έκλεισε τα σχολεία του στις αρχές Μαΐου και ζήτησε από τους μαθητές να προχωρήσουν σε διαδικτυακή μάθηση εν μέσω αύξησης των τοπικά μεταδιδόμενων κρουσμάτων. Επιτρεπόταν να επιστρέψουν στις τάξεις από τις 2 Ιουνίου σε μαθητές τελειόφοιτων γυμνασίων και λυκείων. Τα νηπιαγωγεία θα επιτραπεί να ανοίξουν ξανά από τις 4 Ιουλίου.

Το Δημοτικό Γραφείο Αθλητισμού του Πεκίνου ανέφερε ξεχωριστά ότι οι αθλητικές δραστηριότητες για τους νέους μπορούν να ξαναξεκινήσουν σε μη σχολικές τοποθεσίες στις 27 Ιουνίου σε περιοχές όπου δεν έχουν αναφερθεί τοπικά κρούσματα για επτά συνεχόμενες ημέρες, με εξαίρεση τους υπόγειους χώρους, οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί.

ΣΑΓΚΑΗ.jpg

Κανένα κρούσμα στη Σαγκάη

Εν τω μεταξύ, η Σαγκάη δεν ανέφερε νέα τοπικά κρούσματα για τις 24 Ιουνίου, για πρώτη φορά από τις 23 Φεβρουαρίου. Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σαγκάης Li Qiang δήλωσε στην έναρξη του συνεδρίου του κόμματος της πόλης το Σάββατο ότι οι αρχές «κέρδισαν τον πόλεμο για να υπερασπιστούν τη Σαγκάη» ενάντια στον κορωνοϊό, εφαρμόζοντας τις οδηγίες του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ και ότι οι αποφάσεις πρόληψης της επιδημίας του Πεκίνου ήταν "απόλυτα σωστές". Η πόλη, ωστόσο, παραμένει σε επιφυλακή. Οι περισσότεροι μαθητές δεν έχουν επιστρέψει στα σχολεία, ενώ το φαγητό σε εσωτερικούς χώρους εξακολουθεί να απαγορεύεται. Σχεδιάζεται επίσης να συνεχιστεί η διεξαγωγή μαζικών τεστ PCR για τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Υπογραμμίζοντας τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στην εξάλειψη της Όμικρον, η νότια πόλη Shenzhen, η οποία εφάρμοσε ένα lockdown για μια εβδομάδα τον Μάρτιο, δήλωσε το Σάββατο ότι θα κλείσει όλους τους κινηματογράφους και τα πάρκα καθώς και θα αναστείλει τις δημόσιες εκδηλώσεις στην περιοχή Futian, μετά από έξι τοπικά κρούσματα που εντοπίστηκαν την Παρασκευή.

Τα εστιατόρια στην περιοχή, που έχει πληθυσμό περίπου 1,55 εκ. κατοίκους, θα περιοριστούν επίσης στο 50% της συνηθισμένης χωρητικότητας, δήλωσαν οι αρχές.

Η πόλη απαιτεί επίσης τώρα από τους κατοίκους να δείξουν αρνητικό τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, για να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους, μειώνοντας το χρονικό διάστημα από 48 ώρες που ήταν πριν, κάτι που στην ουσία απαιτεί από τους ανθρώπους να κάνουν καθημερινά τεστ για να εισέλθουν σε μέρη όπως εμπορικά κέντρα ή να μεταβούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουνίου 2022 - 16:13

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.