Η ΕΚΚ ενισχύει την ικανότητα της να εντοπίζει κακές πρακτικές ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις τονίζει ο Πρόεδρος της

Με στόχο να ανταποκριθεί στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) ενισχύει την ικανότητά της να παρακολουθεί και να εντοπίζει κακές πρακτικές, μέσω της υιοθέτησης πρόσθετων εργαλείων και της εφαρμογής στρατηγικών που ενισχύουν την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητά της, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Θεοχαρίδης.

Σε ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ με τίτλο "The Future of Finance", που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου - CFA Society Cyprus, ο κ. Θεοχαρίδης είπε ότι η Επιτροπή αντιμετωπίζει επίσης την ανάγκη διαχείρισης τεράστιων δεδομένων με την εισαγωγή εξελιγμένων συστημάτων (RegTech), που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη και Cloud Computing.

«Αυτές οι λύσεις έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν γρήγορα, δεδομένα από έναν μεγάλο και ποικίλο όγκο συναλλαγών, προκειμένου να εντοπίζουν αυτόματα κινδύνους και παρατυπίες» και, επομένως, να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, υπογράμμισε.  

Επιπλέον, ο κ. Θεοχαρίδης είπε ότι στόχος της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, είναι να διασφαλίσει την υγιή ανάπτυξη του επενδυτικού τομέα και την ένταξη νέων προϊόντων/υπηρεσιών υπό την εποπτεία της, πάντα με την προστασία των επενδυτών να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Επιδιώκουμε να το πετύχουμε αυτό ενισχύοντας την εμπιστοσύνη μεταξύ των εταιρειών, οι οποίες είναι υπό την εποπτεία της Επιτροπής, και των επενδυτών που αυτές εξυπηρετούν, μέσω της εποπτείας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης, πρόσθεσε.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΚΚ είπε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα, η Επιτροπή είναι μια ανεξάρτητη δημόσια εποπτική Αρχή που διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να διασφαλίζει την συμμόρφωση των φορέων που είναι υπό την εποπτεία της με το κανονιστικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των διοργανωτών κατά τη διάρκεια του Φόρουμ «συζητήθηκαν οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και η συμβολή του χρηματοοικονομικού τομέα στη διαμόρφωση ενός πιο αξιόπιστου επενδυτικού επαγγέλματος, το οποίο να εξυπηρετεί καλύτερα την κοινωνία».

«Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις αλλαγές στο επενδυτικό τοπίο που προκύπτουν από την αύξηση των επιτοκίων και τις αυστηρότερες νομισματικές πολιτικές που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες, τις νέες επενδυτικές τάσεις που θα μας απασχολήσουν  καθώς και για τις αλλάγες που αναμένεται να επέλθουν στο ρυθμιστικό πλαίσιο», προστίθεται.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του CFA Society Cyprus, Ελένη Κωνσταντίνου, το Οικονομικό Φόρουμ έδωσε την ευκαιρία σε εκπροσώπους του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα να ανταλλάξουν απόψεις, διά ζώσης, σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, μετά από δύο χρόνια φυσικής αποστασιοποίησης.

Η εκδήλωση, ανέφερε η κ. Κωνσταντίνου, αποτέλεσε επίσης μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μοιραστούμε τη χαρά και την ικανοποίηση μας, αναφορικά με την πρόσφατη διάκριση του Συνδέσμου, ο οποίος κέρδισε το διεθνές βραβείο CFA Institute’s Most Outstanding Society Award, στην κατηγορία 150-349 μέλη.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιουνίου 2022 - 19:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Αυγούστου
Ο Δήμος Στροβόλου συλλέγει σχολικά στο πλαίσιο της εκστρατείας «Όλα τα παιδιά με σχολικά»
18:30
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 11/08/2022
18:12
Πάει Μόσχα για εξαγωγές χαλουμιού το τ/κ «βιομηχανικό επιμελητήριο»
17:54
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου με φόντο το κατασκοπευτικό βαν
17:38
Τα πέντε debates που θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο το ΡΙΚ για τις Προεδρικές Εκλογές
17:15
Εμμένει στη ρητορική των προκλήσεων ο Ερντογάν. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ από το Αμπντουλχαμίντ Χαν.
16:53
Τεράστια πρόκληση για όλες τις βαθμίδες η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επισημαίνει ο Πρ. της Επιτροπής Παιδείας
16:36
Ευλογιά των Πιθήκων: Στα 48 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
16:17
Καταδικάζει εκ νέου τις ενέργειες των Τούρκων στα Βαρώσια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητά την αντιστροφή όλων των έκνομων ενεργειών στην περίκλειστη πόλη
16:00
Αγωγή εναντίον του Τατάρ από την τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου
15:34
Φατίχ Ντονμέζ: Η Τουρκία επιστρέφει στην Μεσόγειο. Το αργότερο σε δυο μήνες θα φέρει αποτελέσματα το "Αμπντουλχαμίτ Χαν".
15:16
Βουλγαρία: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εν μέσω ενεργειακής κρίσης
14:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand