Χαμπουλλάς : Προτεραιότητα μου η εξυγίανση των οικονομικών του συλλόγου, στόχος η εξόφληση του γηπέδου.

Για τους στόχους του ως πρόεδρος του σωματείου της Ανόρθωσης, αλλά και την ποδοσφαιρική ομάδα, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο Ευγένιος Χαμπουλλάς.

Αναλυτικά :

-Οι στόχοι που έχει θέσει: «Θέλουμε να δώσουμε τέλος στο θέμα που έχει να κάνει με την κτηματική εταιρεία και το δάνειο του συλλόγου το 2003. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που ενεπλάκη στα του συλλόγου. Είναι το μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα. Κύριος στόχος η εξόφληση του γηπέδου. Απ’ εκεί και πέρα, να ενισχύσουμε οικονομικά τα τμήματα της Ανόρθωσης και να πρωταγωνιστήσουν. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου και στο ποδόσφαιρο είδαμε αλλαγές, στο εμπορικό τμήμα αλλά και στα του οικονομικού.
Είναι δημόσια η εταιρεία της Κτηματικής, το δάνειο αγγίζει στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει ένα ακόμη δάνειο που έγινε για έργα στη δυτική εξέδρα. Ιούλιο και Αύγουστο θα σχεδιάσουμε το μοντέλο λειτουργίας κι από τον Σεπτέμβρη θα αρχίσουμε τις ενέργειες που χρειάζονται, ώστε να έχουμε καλά αποτελέσματα στη διετία που θα διοικήσουμε».

-Η σχέση με την εταιρεία: «Η σχέση του σωματείου με την εταιρεία καθορίζεται από τη συμφωνία διαχείρισης. Το σωματείο έχει τρεις εκπροσώπους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Εγώ δεν θα είμαι σε αυτούς τους τρεις. Ο ρόλος είναι καθαρά εποπτικός. Το σωματείο που είναι η μάνα όλου του οργανισμού, οφείλει να είναι υποστηρικτικό. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια νέα διοίκηση, είμαι βέβαιος ότι θα εργαστούν με τον καλύτερο τρόπο για να πετύχουμε το καλύτερο. Πρέπει να δοθεί χρόνος στο νέο προπονητή».

-Για την αποχώρησή του από την προεδρία της εταιρείας: «Είχα συνεννοηθεί με τον κ. Πουλλαΐδη ότι θα είχαμε διοικητική αλλαγή στην εταιρεία. Έχω όμως ακόμη να προσφέρω. Το θέμα της Κτηματικής ήταν ένα απωθημένο για μένα. Χρειάζεται συστράτευση. Δεν πρέπει να αφήσουμε διαφορετικές απόψεις να μπουν πάνω από την Ανόρθωση. Θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο ρόλο του καθενός».

-Για την αποχώρηση Τιμούρ: «Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Έχω εμπιστοσύνη στις επιλογές που γίνονται. Εύχομαι οι νέες ενέργειες να μας δώσουν χαρές».

-Τι πρέπει να αλλάξει: «Η αξιοποίηση της έδρας μας σε μεγαλύτερο βαθμό και καλύτερα αποτελέσματα στα εκτός».

-Για την επιστροφή σε πρωτάθλημα 14 ομάδων: «Η Ανόρθωση με τον Απόλλωνα, είναι τα μοναδικά σωματεία που ψήφισαν όχι στην αύξηση των ομάδων. Είναι λυπηρό. Η Ανόρθωση θα πρέπει να παραμείνει σταθερή στη θέση της και να επαναφέρει μέσω του εκπροσώπου της στην ΚΟΠ τον αριθμό των 12 ομάδων».

-Για τους επενδυτές: «Από τη μια είναι καλοδεχούμενο όταν έρχεται το χρήμα στο ποδόσφαιρο, όμως πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Αν αποχωρήσουν και μαζί τους και το χρήμα, να μην μπαίνουν σε περιπέτειες οι σύλλογοι. Είναι ευθύνη και της ΚΟΠ. Πρέπει να εφαρμόσει περισσότερο τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ για το financial fair play. Δεν γίνεται να έχεις έσοδα δύο εκατομμύρια και να έχεις μπάτζετ έξι εκατομμύρια. Πρέπει να υπάρχουν εξασφαλίσεις ότι αυτοί οι προϋπολογισμοί θα καλύπτονται. Αν ο επενδυτής υπογράφει συμβόλαια και μετά εξασφαλιστεί, τότε το βάρος θα πάει στα σωματεία. Δεν είναι τυχαίο που επενδύουν περισσότερο στις μικρές ομάδες».

-Για τη διαιτησία: «Τη σεζόν που πέρασε, σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Έγιναν λάθη εις βάρος όλων. Η ομοσπονδία δεν κατάφερε να χαμηλώσει τους τόνους προκατάληψης. Με την απόφασή της, τη βεβιασμένη ενέργεια να αποκλείσουν κάποιους διαιτητές μαζί με τον Μάζιτς, πρόσθεσαν στην προκατάληψη. Δεν τιμά εμάς σαν παράγοντες, να μην έχουμε τη δύναμη να εμπιστευτούμε Κύπριους για να διεξάγουν έναν αγώνα. Αυτό είναι ντροπή και πρέπει να το δουλέψουμε. Να στηριχθεί η κυπριακή διαιτησία, αλλά να γνωρίζουν όλοι ότι εάν υποπίπτουν σε σοβαρά λάθη, θα τιμωρούνται. Να είναι όμως ίσες οι τιμωρίες… Πρέπει να αρχίσουμε όμως από τους παρατηρητές, όχι από τους διαιτητές».

-Αν πιστεύει ότι θα παραμείνει ο Ουάρντα: «Θα κάνω μια γενική εκτίμηση, που αγγίζει και τον Ουάρντα. Οι παίκτες που θεωρούν τους εαυτούς τους ότι έχουν μία αξία που μπορεί να τύχει καλύτερης απόδοσης σε πρωταθλήματα πιο μεγάλα από την Κύπρο, συνήθως περιμένουν να πάρουν τις αποφάσεις τους προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου για το αν θα παίξουν στο κυπριακό πρωτάθλημα. Θυμίζω τον Σάβιο, ο οποίος ήρθε προς το τέλος κι αφού ήδη η Ανόρθωση είχε περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Καλά κάνει ο κάθε αθλητής να μην νιώθει… θεός. Μακάρι να μείνει ο Ουάρντα, αλλά κανένας δεν είναι πάνω από την Ανόρθωση».

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουνίου 2022 - 11:17

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ
05:45
18 Απριλίου
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.