«Εντυπωσιακή φθορά» υφίστανται οι φιλορωσικές δυνάμεις στο Ντονμπάς, επισημαίνει το Λονδίνο

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει στη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία πως οι βαρείς βομβαρδισμοί συνεχίζονται, καθώς η Ρωσία πιέζει για να περικυκλώσει την περιοχή του Σιεβεροντόνετσκ μέσω του Ίζιουμ από το βορρά και της Ποπάσνα από το νότο.

«Είναι εξαιρετικά πιθανό οι Ρώσοι να επιχειρήσουν να αναπτύξουν έναν μεγάλο αριθμό μονάδων εφέδρων στο Ντονμπάς», σημειώνει το υπουργείο.

Η σημασία μιας τέτοιας προσπάθειας των Ρώσων αναδεικνύεται από τη συνέχεια της βρετανικής ενημέρωσης, που τονίζει τις μεγάλες ρωσικές και φιλορωσικές απώλειες στο Ντονμπάς.

Σημειώνεται αρχικά πως οι ρωσικές αρχές δεν έχουν γνωστοποιήσει το συνολικό αριθμό θυμάτων στην Ουκρανία από τις 25 Μαρτίου. «Παρόλα αυτά», συνεχίζει το υπουργείο, «η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (ΛΔΝ) δημοσιεύει στοιχεία για τις δικές της απώλειες. Στις 16 Ιουνίου οι αρχές της ΛΔΝ επιβεβαίωναν 2.128 θανάτους στρατιωτών στη μάχη και 8.897 τραυματισμούς από την αρχή του έτους».

Όπως επισημαίνει το Λονδίνο, αυτό συνεπάγεται ότι έχει χαθεί το 55% των αρχικών ενόπλων δυνάμεων της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας, κάτι που σύμφωνα με το Λονδίνο αναδεικνύει την εντυπωσιακή φθορά που υφίστανται στο Ντονμπάς οι ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις.

Η φθορά αυτή αποδίδεται στο ότι είναι πολύ πιθανό οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονμπάς να είναι εξοπλισμένες με απαρχαιωμένα όπλα και υλικά.

«Και στις δύο πλευρές η ικανότητα να αναπτύσσονται εφεδρικές μονάδες στο μέτωπο πιθανότατα καθίσταται όλο και πιο κρίσιμης σημασίας για το αποτέλεσμα του πολέμου», είναι η τελική εκτίμηση που διατυπώνει το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

ΑΤ

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Πέμπτη 1η Ιουνίου
22:00
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οπαδοί του Απόλλωνα (Βίντεο)
21:32
Χωρίς άδεια οικοδομής η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
21:21
Τρία χρυσά στο στίβο-Νέο παγκύπριο ρεκόρ από τη Ναταλία Χριστοφή
21:20
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την απόφαση μεταφοράς του Κενάν Αγιάζ στην Γερμανία (Βίντεο)
21:10
ΗΠΑ: Άναψε το πράσινο φως για την πώληση F-35 στην Ελλάδα
20:55
Δύο χρυσά στην κολύμβηση
20:37
Νομική κόντρα της βρετανικής κυβέρνησης με την επιτροπή διερεύνησης της πανδημίας
20:24
Ανησυχία Ευρωκοινοβουλίου για την ικανότητα της Ουγγαρίας να αναλάβει την προεδρία
19:51
Επίθεση Μοραβιέτσκι για την προοπτική αφαίρεσης της Ουγγρικής προεδρίας
19:38
Χρυσό στην καλαθόσφαιρα 3Χ3 και στο ομαδικό τζούντο αντρών
19:19
Δύο μήνες προθεσμία δίνει η Κομισιόν για το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία
17:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand