Μόνος στόχος των Ε/κ, οι Τ/κ να είναι κοινότητα υπό την ΚΔ, λέει ο Ερτουγρούλογλου, επιτίθεται και στο ΡΤΚ για τα ΜΟΕ

Ο μόνος στόχος του λεγόμενου – κατά την έκφρασή του - πακέτου μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης της ε/κ πλευράς είναι να εδραιώσει το καθεστώς των Ε/κ ως κράτους και των Τ/κ ως κοινότητας αυτού του κράτους, δήλωσε ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου λέγοντας ότι παρακολουθεί με έκπληξη τα θετικά σχόλια στην τ/κ πλευρά γι’ αυτά τα μέτρα, «λες και είναι καινούργια».

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του παράνομου «Μπαϊράκ», ο κ. Ερτουγρούλογλου πρόσθεσε ότι είναι λυπηρό και δεν προκαλεί έκπληξη πως κάποιοι κύκλοι (στην τ/κ κοινότητα) δεν έχουν αφομοιώσει ακόμη την νέα «κρατική πολιτική» - όπως ανέφερε – για μια λύση δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών για να μπορέσει να υπάρξει μια δίκαιη και μόνιμη συμφωνία.

«Είναι σημαντικό ότι οι ίδιοι κύκλοι μιλούν για ένα μοντέλο συμφωνίας στη βάση της ‘ομοσπονδίας’, το οποίο τυγχάνει διαπραγμάτευσης στη διαδικασία των συνομιλιών εδώ και σχεδόν 60 χρόνια και δεν έχει επιτευχθεί συναίνεση, σαν να είναι ακόμα εφικτός στόχος», ανέφερε.

Κατά τον ίδιο, «είναι σημαντικό να μην κατανοούμε ή να αγνοούμε ότι το μοντέλο της ‘ομοσπονδίας’, το οποίο η ε/κ πλευρά έχει απορρίψει εδώ και χρόνια αλλά τώρα εξαπατώντας την διεθνή κοινότητα δείχνει ότι αποδέχεται, στην πραγματικότητα ερμηνεύεται από την ε/κ ηγεσία ως μοντέλο που θα αποτελείται από την εξέλιξη της λεγόμενης ‘Κυπριακής Δημοκρατίας’. Για να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα αυτά τα κόμματα πρέπει πρώτα να δουν και να δώσουν απάντηση γιατί δεν έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής οι διαπραγματευτικές διαδικασίες με βάση τη φόρμουλα της ‘ομοσπονδίας’».

Το να κρύβουμε τι γίνεται σε μια περίοδο προβοκατόρικων ενεργειών και δηλώσεων και να τα παρουσιάζουμε όλα σαν ένα ροζ συννεφάκι, δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτε, ανέφερε ο «υπεξ».

Υποστήριξε δε ότι ο πραγματικός στόχος των Ε/κ είναι να συνεχιστεί το υφιστάμενο καθεστώς, από το οποίο «θρέφονται» και σε καμία περίπτωση η κατάργηση ή η αλλαγή του.

Ελπίζω ότι ορισμένοι κύκλοι που βρίσκουν σήμερα διαπραγματεύσιμες τις ε/κ προτάσεις, οι οποίες δεν εξυπηρετούν άλλο σκοπό από την επέκταση της κυριαρχίας τους στα εδάφη του ψευδοκράτους, θα δουν ότι παρασυρόμαστε σε ένα βρώμικο παιχνίδι στο οποίο δεν θα μπορούμε να βρούμε γη για να ζήσουμε αύριο, ανέφερε ο κ. Ερτουγρούλογλου, σχολιάζοντας προφανώς τις δηλώσεις του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Τουφάν Ερχιουρμάν που ζήτησε διαπραγμάτευση των ΜΟΕ.

Κατά τον Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, στο νησί σήμερα υπάρχουν δύο χωριστά, κυρίαρχα κράτη, έχουν αδιαπραγμάτευτα κυρίαρχα δικαιώματα στα δικά τους εδάφη κι αυτό «είναι μια πραγματικότητα που δεν τυγχάνει συζήτησης. Όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό αυτό το γεγονός, τόσο θα στεφθεί με επιτυχία ο έντιμος αγώνας ανεξαρτησίας και ελευθερίας των προγόνων μας, που δεν ήθελαν να βρεθούν κάτω από τον ε/κ ζυγό, κατέληξε ο κ. Ερτουγρούλογλου.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2022 - 12:35

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Η Αίγυπτος σχεδιάζει να παράγει «ψωμί πατάτας» για εξοικονόμηση ενός εκατ. τόνου σιταριού
12:30
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μπάιντεν με προοπτική συνάντησης των δύο απόψε
12:21
G7: Οι αποφάσεις της συνόδου στο Έλμαου – Νέα διεθνής τάξη και μέτρα κατά της Ρωσίας
11:57
Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ελλάδος Πινγκ πονγκ, στο ομαδικό αντρών στους Μεσογειακούς
11:41
Οι έδρες των ομάδων του Πρωταθλήματος Σύτα
11:36
Η Γαλλία στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία
11:35
Οδεύει προς Τουρκία ο Σαμπάλα, ψάχνει και για αριστερό μπακ το ΑΠΟΕΛ
11:23
Με επιστολές ενημερώθηκαν οι κάτοχοι υποστατικών της Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα για το ολικό λίφτινγκ στις προσόψεις
11:00
Κρίσιμες ώρες για τον καταδρομέα ο οποίος είχε τραυματιστεί χθες σε άσκηση (Βίντεο)
10:48
Moody’s: Η Ρωσία κήρυξε στάση πληρωμών στο εξωτερικό της χρέος – Δεν πλήρωσε τόκους δύο κρατικών ομολόγων
10:25
Πέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το Πρωτόκολλο Β. Ιρλανδίας του Brexit
10:16
Με το 1937 θα παρομοιάσει την απειλή για τη Δύση από τη Ρωσία ο αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων
09:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand