Πυρά κατά του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ αλλά και του Νίκου Χριστοδουλίδη, εξαπέλυσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι κάποιοι, στη αδυναμία τους να κτυπήσουν το Δημοκρατικό Συναγερμό, υιοθετούν πρόσωπα που προσφέρθηκαν να χτυπήσουν την παράταξη.

Τόνισε ότι ενώ το ΑΚΕΛ κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έθαψε το κυπριακό, επέλεξε για υποψήφιο τον διαπραγματευτή της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Σχολιάζοντας το επιχείρημα του ΑΚΕΛ ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ακολουθούσε οδηγίες και δεν διαμόρφωνε πολιτική, ο κύριος Νεοφύτου διερωτήθηκε πώς μπορεί κάποιος να παραμένει στο τιμόνι των διαπραγματεύσεων, εάν θεωρεί ότι ο τόπος οδηγείται στην καταστροφή.

Ο κύριος Νεοφύτου κατηγορησε το ΔΗΚΟ ότι έφτασε στο σημείο να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια, αφήνοντας το κράτος χωρίς προϋπολογισμό, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση είναι η πιο διεφθαρμένη στην ιστορία και ότι οδήγησε το κυπριακό στη χειρότερη κατάσταση.

Εκαμε επίσης λόγο για προαποφασισμένη επιλογή υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη από το ΔΗΚΟ και διερωτήθηκε εάν ο εκάστοτε υπουργός εξωτερικών δεν έχει στο χαρτοφυλάκιο του το κυπριακό.

Διεωρωτήθηκε επίσης, τί έκανε ο κύριος Χριστοδουλίδης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και γιατί μετέφερε την εποπτεία της ΣΥΠΑ  στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, τα κόμματα κατεβαίνουν στις εκλογές με το δικό τους υποψήφιο, ενώ στην Κύπρο πάνε στο παζάρι για να δουν ποιός είναι δημοφιλής και να τον επιλέξουν, είπε ο κύριος Νεοφύτου.

Διερωτήθηκε σε ποιά κανονική χώρα, μέλος ενός κόμματος δηλώνει ανεξάρτητος και κατέρχεται στις εκλογές, ως υποψήφιος άλλου κόμματος.

Ο κύριος Νεοφύτου είπε επίσης ότι προσπάθησαν πολλοί να ξηλώσουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό, αλλά τα μέλη της παράταξης δεν θα γίνουν αυτόχειρες και δεν θα επιτρέψουν σε δούρειους ίππους να διαλύσουν το κόμμα.

Ι.Ν

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουνίου 2022 - 10:05

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Ντύθηκε στα χρώματα του ΑΠΟΕΛ ο Μάριος Ηλία
12:57
Κριστίν Λαγκάρντ: Ο πληθωρισμός δεν θα μειωθεί για αρκετό διάστημα ακόμη στην ευρωζώνη
12:50
Η Αίγυπτος σχεδιάζει να παράγει «ψωμί πατάτας» για εξοικονόμηση ενός εκατ. τόνου σιταριού
12:30
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μπάιντεν με προοπτική συνάντησης των δύο απόψε
12:21
G7: Οι αποφάσεις της συνόδου στο Έλμαου – Νέα διεθνής τάξη και μέτρα κατά της Ρωσίας
11:57
Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ελλάδος Πινγκ πονγκ, στο ομαδικό αντρών στους Μεσογειακούς
11:41
Οι έδρες των ομάδων του Πρωταθλήματος Σύτα
11:36
Η Γαλλία στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία
11:35
Οδεύει προς Τουρκία ο Σαμπάλα, ψάχνει και για αριστερό μπακ το ΑΠΟΕΛ
11:23
Με επιστολές ενημερώθηκαν οι κάτοχοι υποστατικών της Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα για το ολικό λίφτινγκ στις προσόψεις
11:00
Κρίσιμες ώρες για τον καταδρομέα ο οποίος είχε τραυματιστεί χθες σε άσκηση (Βίντεο)
10:48
Moody’s: Η Ρωσία κήρυξε στάση πληρωμών στο εξωτερικό της χρέος – Δεν πλήρωσε τόκους δύο κρατικών ομολόγων
10:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand