Ανυπόστατες οι τουρκικές καταγγελίες για το προσφυγικό, λέει ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ως ανυπόστατες και αστήρικτες χαρακτήρισε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τις πρόσφατες καταγγελίες για βάναυση μεταχείριση των προσφύγων από τις ελληνικές Αρχές, που διατύπωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι απέναντι σε τέτοιου είδους ανυπόστατους ισχυρισμούς, η Ελλάδα «απαντά με πράξεις που σώζουν ανθρώπινες ζωές στον Έβρο και το Αιγαίο».

«Οι γείτονες να στρέψουν την προσοχή τους στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών που αδιαφορούν για την αξία της ανθρώπινης ζωής», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνεχάρη τις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος της Ελλάδας, που διέσωσαν 108 μετανάστες, ανάμεσά τους και 21 παιδιά, ανοικτά της Δήλου.

«Για μια ακόμη φορά με παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος σώθηκαν ανθρώπινες ζωές που αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα. Να σημειώσω ότι ουδείς από το σύνολο των ανθρώπων που διεσώθησαν δεν έφεραν σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος που τους μετέφερε δεν είχε κανένα σωστικό εξοπλισμό», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

«Η  επιχείρηση αυτή που πραγματοποίησαν οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος αποτελεί μια ακόμη αποστομωτική απάντηση στους κατά σύστημα συκοφάντες τους, αλλά και σε όσους αβαντάρουν τους συκοφάντες αυτούς», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Εκείνοι που πολύ εύκολα ασκούν απερίσκεπτη και κριτική στο ελληνικό Λιμενικό Σώμα, ας δουν τα πραγματικά περιστατικά και ας στρέψουν την προσοχή τους στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών και όσων τους καλύπτουν. Η Ελλάδα απαντά με πράξεις στην εύκολη και άδικη κριτική που κάποιοι κάνουν με λόγια. Και ένα δράμι πράξης αξίζει όσο τόνοι θεωρίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σωτηρία της ανθρώπινης ζωής», επισήμανε ο ίδιος.

Αναφορικά με πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να θέτει το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «κάθε ανάλογη προσπάθεια της Τουρκίας σε διεθνή φόρα, έχει πάρει απαντήσεις από την ελληνική πλευρά, νηφάλια και τεκμηριωμένα με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο».

Αναφορικά με πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να θέτει το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «κάθε ανάλογη προσπάθεια της Τουρκίας σε διεθνή φόρα, έχει πάρει απαντήσεις από την ελληνική πλευρά, νηφάλια και τεκμηριωμένα με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο».

ΔΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουνίου 2022 - 16:28

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.