Αμέριστη στήριξη προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Ιωάννης Κασουλίδης. Εξέφρασε ανησυχία για τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο (Βίντεο)

Αμέριστη στήριξη προς την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπογράμμισε, παράλληλα, τη μεγάλη ανησυχία της Λευκωσίας για τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο, καθότι όπως ανέφερε, οι τουρκικές προκλήσεις μεταφέρονται και στην Κύπρο, με την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στα κατεχόμενα, τις έκνομες ενέργειες στο Βαρώσι και γενικότερα το τοξικό περιβάλλον που συντηρείται από την τουρκοκυπριακή ηγεσία.  

" Αυτή η έκφραση της ανησυχίας μας, έγκειται στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι η πλέον ευάλωτη σε ότι αφορά το σύνολο των τουρκικών απειλών", σημείωσε η Ιωάννης Κασουλίδης.

Την στήριξή τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο, εξέφρασαν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και σημαντικός αριθμός κρατών-μελών.

Σε παρέμβασή του όσον αφορά την προοπτική ένταξής της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να στηρίξει τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία. Προϋπόθεση, ανέφερε, να ακολουθηθεί μία αξιοκρατική προσέγγιση, χωρίς να δίδονται υποσχέσεις οι οποίες δεν είναι εφικτό να υλοποιηθούν.

Σημείωσε, παράλληλα, πως η επισιτιστική κρίση αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για την ενωμένη Ευρώπη, η οποία οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες, κάνοντας αρχή από την περιοχή της Μεσογείου. Ο Ιωάννης Κασουλίδης έκανε ειδική μνεία στην Αίγυπτο, η οποία αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, καθότι εισάγει το 90% των σιτηρών της, από τη Ρωσία και την Ουκρανία.


Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουνίου 2022 - 20:13

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Με επιστολές ενημερώθηκαν οι κάτοχοι υποστατικών της Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα για το ολικό λίφτινγκ στις προσόψεις
11:00
Κρίσιμες ώρες για τον καταδρομέα ο οποίος είχε τραυματιστεί χθες σε άσκηση
10:48
Moody’s: Η Ρωσία κήρυξε στάση πληρωμών στο εξωτερικό της χρέος – Δεν πλήρωσε τόκους δύο κρατικών ομολόγων
10:25
Πέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το Πρωτόκολλο Β. Ιρλανδίας του Brexit
10:16
Με το 1937 θα παρομοιάσει την απειλή για τη Δύση από τη Ρωσία ο αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων
09:55
Ακόμη και πλανήτες διαφορετικοί από τη Γη, με «εξωτική» ατμόσφαιρα, μπορεί να διαθέτουν νερό και συνθήκες κατάλληλες για ζωή
09:48
Πρεμιέρα για Σάκκαρη και Τσιτσιπά στο Γουϊμπλετον
09:35
NBA : Ο Ίρβινγκ έκανε την ανατροπή και έμεινε στο Μπρούκλιν
09:31
Για την υπέρβαση η Εθνική Ελλάδας πόλο γυναικών, απέναντι στην Ολλανδία (20:30, ΡΙΚ2)
09:25
Covid-19: Σχεδόν 25 χιλιάδες πολίτες εμβολιάστηκαν με την τέταρτη δόση
09:13
Σαρφό τριετίας στον ΑΠΟΕΛ (βίντεο)
08:54
Η προσωρινή διακοπή του φαρμάκου μεθοτρεξάτη διπλασιάζει τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση εμβολίων Covid-19
08:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand