Πενήντα τέσσερα Θερινά Δημόσια Σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 22 Ιουλίου

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος «Θερινά Δημόσια Σχολεία (ΘΔΣ)» από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022. Συνολικά θα λειτουργήσουν 54 ΘΔΣ.

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει πως στόχος των ΘΔΣ είναι η προσφορά ευκαιριών μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης, ιδιαίτερα σε παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες του  πληθυσμού.

Το ΥΠΠΑΝ, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες ανάγκες, έχει προβεί σε επέκταση του Προγράμματος των ΘΔΣ με την ένταξη στο θεσμό ακόμη πέντε σχολείων, όπως αναφέρεται. Συνολικά θα λειτουργήσουν 54 ΘΔΣ, εκ των οποίων 36 Δημοτικά και 18 Νηπιαγωγεία, καλύπτοντας και τις πέντε επαρχίες της Κύπρου και σε αυτά θα φοιτήσουν 4.500 παιδιά. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 7:45 έως 13:05 ή μέχρι τις 16:00, για όσους γονείς/κηδεμόνες έχουν ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα.

Το Πρόγραμμα των ΘΔΣ προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά. Οι γονείς/κηδεμόνες συνεισφέρουν οικονομικά μόνο για την κάλυψη του κόστους σίτισης των παιδιών που επέλεξαν να φοιτήσουν στην απογευματινή ζώνη των Σχολείων.

Για δεύτερη σχολική χρονιά, κατά τη λειτουργία των ΘΔΣ, θα συνεχιστεί η προσφορά του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και για τον σκοπό αυτό θα απασχοληθούν 25 εκπαιδευτικοί.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των ΘΔΣ, θα απασχοληθούν συνολικά 544 εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, ενώ για τις ανάγκες των παιδιών Ειδικής Εκπαίδευσης θα απασχοληθούν 56 ειδικοί/ές εκπαιδευτικοί, και αριθμός σχολικών βοηθών/συνοδών.

Πέραν των πιο πάνω, το ΥΠΠΑΝ έχει μεριμνήσει για την πιστή εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2022 - 19:24

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.