Αύξηση στις κρουαζιέρες, παραμένει ο στόχος καθιέρωσης της Κύπρου σε βασικό κόμβο κρουαζιέρας, λέει η DP World Limassol

Την ώρα που οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι Λεμεσού καταγράφουν σημαντική αύξηση, που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023, η διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού γενικού φορτίου και κρουαζιέρων στο λιμάνι Λεμεσού, DP World Limassol επαναβεβαιώνει την προσήλωση της στο στόχο να καταστεί η Κύπρος βασικός κόμβος για την κρουαζιέρα.

Τη διαβεβαίωση έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Nawaf Abdulla, κατά την παρουσία του στο 2ο Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Συνέδριο Λεμεσού, όπου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, περιέγραψε τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές που παρουσιάζει η πόλη, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τους τομείς της ναυτιλίας και της κρουαζιέρας.

Ο κ. Abdulla ανέφερε ότι η Λεμεσός φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού και ως εκ τούτου αποτελεί το κέντρο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της Κύπρου, υπενθυμίζοντας πως αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πλοίοδιαχείρισης στον κόσμο και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

«Πρόκειται για ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο με σύγχρονες υποδομές και εκτεταμένες λιμενικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου, σύγχρονου, τερματικού κρουαζιερόπλοιων και δύο μαρίνων. Είναι μια σύγχρονη και ανεπτυγμένη πόλη που διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές επικοινωνιών και μεταφορών, καθώς και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό», επισήμανε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol πρόσθεσε επίσης ότι «ιστορικά η Κύπρος αποτελούσε τον κεντρικό σταθμό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, συνεπώς στόχος της διαχειρίστριας εταιρείας είναι η εκ νέου καθιέρωση του νησιού ως περιφερειακού κόμβου, αναπτύσσοντας τη χρήση του λιμανιού ως βάση και προωθώντας τη διαμετακόμιση».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η DP World Limassol αναμένει αφίξεις πέραν των 150 κρουαζιερόπλοιων για τη φετινή χρονιά, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2021, όταν καταγράφηκαν 90 αφίξεις.

Εκτιμάται δε πως η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023, με την εταιρεία να βλέπει τις προσπάθειές της για ενίσχυση των συνεργασιών με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας, να αποφέρουν καρπούς.

Ρ.Σ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Ιουνίου
Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί επέκταση της κρατικής χορηγίας στα δημόσια νοσηλευτήρια, λέει ο Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ
17:03
‘Εφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς ο Ηλίας Νικολακόπουλος
16:46
Στην Επιτροπή Μεταφορών η υποχρεωτική χρήση κράνους στα ποδήλατα
16:35
Τζόνσον: Η αποχώρηση της Ρωσίας από το Νησί των Φιδιών δείχνει την ικανότητα της Ουκρανίας να αντεπιτίθεται
16:24
ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60
16:06
Το Ουκρανικό στη Γενική Συνέλευση της EBU
16:00
Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να διαθέσει πλοία για την εξαγωγή σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια
15:45
Έντονη ανησυχία και προβληματισμός εξαιτίας παραβατικών συμπεριφορών σε σχολεία. Ευρεία σύσκεψη αύριο στο Υπ. Παιδείας
15:31
Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντικό ότι επανεπιβεβαιώνεται η προσήλωση των μελών στην έννοια της εδαφικής ακεραιότητας
15:14
Πάφος: Υπό τετραήμερη κράτηση δύο νεαροί από τη Συρία για την υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού συμπατριώτη τους
15:04
ΥΠΑΜ:«Δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις» στις έρευνες για πλήρη διακρίβωση των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος στην Εθνική Φρουρά (Βίντεο)
14:32
Γερμανία: Δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του φύλου αναγνωρίζει η κυβέρνηση
14:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand