Συσκέψεις για χαλλούμι και σύστημα φωτοεπισήμανσης ξεχωρίζουν στην αντζέντα του Προέδρου την ερχόμενη εβδομάδα

Δύο συσκέψεων, μίας με αιγοπροβατοτρόφους ως εμπλεκόμενους στην παραγωγή του χαλλουμιού, και μίας σύσκεψης για το σύστημα φωτοεπισήμανσης, θα προδρεύσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι δύο συσκέψεις ξεχωρίζουν στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα του Προέδρου, ο οποίος θα παραστεί σε εκδηλώσεις και θα προεδρεύσει, επίσης, της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για δημιουργία ενός φιλικού οικονομικού περιβάλλοντος το οποίο θα συμβάλει ώστε η Κύπρος να καταστεί ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και κέντρο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών θα αναφερθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Πέμπτη το πρωί σε εκδήλωση για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών 2020.

Στην εκδήλωση αναμένεται να γίνει αναφορά στον καταλυτικό ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού για ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ,, σημειώνοντας ότι στο εθνικό Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο» περιλαμβάνονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, οι οποίες αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει γεύμα προς τους βραβευθέντες.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος θα προεδρεύσει σύσκεψης με τους αιγοπροβατοτρόφους. Η σύσκεψη, που είναι προγραμματισμένη για τις 9:45πμ, εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου που ανακοινώθηκε ότι θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις  ομάδες που εμπλέκονται στην παραγωγή του χαλουμιού.

Εξάλλου, στις 7μμ της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Παγκύπριας Δημοκρατικής Έπαλξης Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Ειδικών Εκπαιδευτικών ΠΑΔΕΔ – Πρωτοπορία.

Την Τετάρτη, 15 Ιουνίου, στις 9:15 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Θα ακολουθήσει στις 10:30 το πρωί σύσκεψη για το σύστημα φωτοεπισήμανσης. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι Υπουργοί Μεταφορών, Δικαιοσύνης, ο Υφυπουργός Καινοτομίας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα είναι ο κύριος ομιλητής σε γεύμα που θα παραθέσει η Πρέσβειρα της Γαλλίας στη Λευκωσία προς τους Πρέσβεις  της Ε.Ε. που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, με την ευκαιρία της επικείμενης ολοκλήρωσης της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Στις 7μμ της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων και ονοματοδοσίας του αθλητικού κέντρου ακαδημίας της ΑΕΚ Λάρνακας.

Εξάλλου, την Παρασκευή, 17 Ιουνίου στις 7μμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα μιλήσει στο συνέδριο του ΔΗΣΥ.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουνίου 2022 - 11:10

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Ιουλίου
Πίεση από Τσαβούσογλου για τα F-16 και επίθεση στον Μητσοτάκη – «Ενοχλημένος ο Ερντογάν» απαντά η Αθήνα
21:55
Ukrinform: Οι κάτοικοι της Μαριούπολης πεθαίνουν από έλλειψη φαρμάκων
21:48
Η πατρίδα μας δεν χρειάζεται πειράματα είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο ΔΗΣΥ αποτελεί αυτόνομη και σοβαρή πολιτική δύναμη που μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού
21:37
Εις βάρος των πολιτών η στάση εργασίας των γιατρών στα ΤΑΕΠ, λέει ο ΟΚΥπΥ
21:23
Ανησυχία για την πυρκαγιά στην Άμφισσα, καίει στους πρόποδες του Παρνασσού
21:04
ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 24 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο (Βίντεο )
20:39
Ανησυχία του Γερμανού Καγκελάριου για την έκρηξη στις τιμές ενέργειας
20:27
Όποιος και να είναι ο απεσταλμένος για το Κυπριακό θα πρέπει να ενεργεί στα πλαίσια των εντολών που έχει ο ΓΓ στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ δηλώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης (Βίντεο )
20:10
Στις 5 Φεβρουαρίου ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών 2023
19:40
Ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» χρειάζεται για την Ουκρανία, είπε η Λιζ Τρας
18:56
Παραιτήθηκε εν μέσω του χάους στις πτήσεις ανώτερο στέλεχος της easyJet
18:36
Πέφτει η αυλαία των αγωνιστικών συμμετοχών-Με Κολύμβηση και Ξιφασκία το αντίο στο «Οράν 2022»
18:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand