Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μπένετ δίνει τέλος στο διπλωματικό επεισόδιο

Με την ευκαιρία της χθεσινής Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ.

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών μετά το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ οι οποίες προκάλεσαν έντονες επικρίσεις από ισραηλινής πλευράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μπένετ, «οι δύο ηγέτες τόνισαν την μεγάλη σημασία της επετείου της 9ης Μαΐου για τους λαούς της Ρωσίας και του Ισραήλ, που τιμούν την μνήμη των πεσόντων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και ιδίως την μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την βελτίωση των διμερών σχέσεων των χωρών τους. Ο κ. Μπένετ τόνισε την αποφασιστική σημασία του ρόλου που είχε ο Κόκκινος Στρατός στον αγώνα κατά του Ναζισμού».

Από ισραηλινής πλευράς, από το Γραφείο του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι «κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, αποσαφηνίσθηκαν οι θέσεις του προέδρου της Ρωσίας ως προς τον εβραϊκό λαό και τη μνήμη του Ολοκαυτώματος».

Τα ισραηλινά ΜΜΕ αξιολογώντας αυτήν την εξέλιξη, παρουσιάζουν την πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου να τηλεφωνήσει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ως μία κίνηση συγγνώμης της Ρωσίας προς το Ισραήλ.

Ανταπόκριση: Γαβριήλ Χαρίτος - Ιερουσαλήμ

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Μαΐου 2022 - 09:43

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.