Αντιπαράθεση ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για την ακρίβεια

Κατηγορώντας το ΑΚΕΛ για μίζερη και μηδενιστική κριτική, τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι η κυβέρνηση πήρε στοχευμένα και υπολογισμένα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας, κάτι που η κοινωνία αναγνωρίζει.

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι τα μόνα που δεν έχουν βάθος είναι αυτά που λέει ο Στέφανος Στεφάνου και ότι είναι γνωστή η προβληματική σχέση του ΑΚΕΛ με τη συνετή οικονομική διαχείριση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είχε χαρακτηρίσει «χωρίς βάθος» τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Ο Στέφανος Στεφάνου μίλησε για έλλειψη στρατηγικής για ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος και προανήγγειλε κατάθεση πρτάσεων από το ΑΚΕΛ στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα μέχρι τέλους του χρόνου και για διεύρυνση των λόγων έκδοσης πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.

Έντονες επικρίσεις εναντίον του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ διατυπώνουν κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός με αφορμή την κριτική που άσκησε ο Στέφανος Στεφάνου κατά των μέτρων της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σημειώνει ότι το πακέτο προτάσεων προήλθε ύστερα από διάλογο με φορείς της οικονομίας και κοινωνίας και ότι τα μέτρα αντιστοιχούν στο ενάμισυ τοις εκατόν του ΑΕΠ και είναι οριζόντια αλλά και στοχευμένα στους ευάλωτους πολίτες, χωρίς να διακινδυνεύεται η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ υποτιμά τη στήριξη στους συνταξιούχους, τις αυξήσεις σε εκατόν εξηνταπέντε χιλιάδες δικαιούχους, το εφάπαξ σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, τις επιδοτήσεις σε οικογένειες για υπηρεσίες φροντίδας και τα στοχευμένα μέτρα για μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και τη στήριξη των ευάλωτων καταναλωτών, των γεωργών και των κτηνοτρόφων.

M.X

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2022 - 19:00

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Ιουλίου
Ανακοίνωσε Ντάτκοβιτς η Νέα Σαλαμίνα
09:38
Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνει ο διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου
09:00
Μπουρκίνα Φάσο: 34 νεκροί σε δύο επιθέσεις αποδιδόμενες σε τζιχαντιστές
08:51
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν πέντε περιφέρειες του βορρά στην Ιταλία
08:07
Η συγκινητική Ομονοιάτικη βραδιά (πλούσιο φωτορεπορτάζ-βίντεο)
07:52
Στο συνέδριο του Economist, στο Λαγονήσι, συμμετέχει ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης
07:48
Ο ΠτΔ προεδρεύει σύσκεψης για τον κατώτατο μισθό και τη γονική άδεια
07:16
​​​ Σε τρίωρη στάση εργασίας κατέρχονται από τις 9 το πρωί οι γιατροί στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών
07:08
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ
06:44
Ζαχάροβα: Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση
06:35
Στο Ντόνετσκ μεταφέρθηκε το επίκεντρο των εχθροπραξιών του πολέμου στην Ουκρανία
06:20
Εφιαλτική νύχτα για την Άμφισα στην Ελλάδα
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand