Αντιπαράθεση ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για την ακρίβεια

Κατηγορώντας το ΑΚΕΛ για μίζερη και μηδενιστική κριτική, τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι η κυβέρνηση πήρε στοχευμένα και υπολογισμένα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας, κάτι που η κοινωνία αναγνωρίζει.

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι τα μόνα που δεν έχουν βάθος είναι αυτά που λέει ο Στέφανος Στεφάνου και ότι είναι γνωστή η προβληματική σχέση του ΑΚΕΛ με τη συνετή οικονομική διαχείριση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είχε χαρακτηρίσει «χωρίς βάθος» τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Ο Στέφανος Στεφάνου μίλησε για έλλειψη στρατηγικής για ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος και προανήγγειλε κατάθεση πρτάσεων από το ΑΚΕΛ στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα μέχρι τέλους του χρόνου και για διεύρυνση των λόγων έκδοσης πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.

Έντονες επικρίσεις εναντίον του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ διατυπώνουν κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός με αφορμή την κριτική που άσκησε ο Στέφανος Στεφάνου κατά των μέτρων της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σημειώνει ότι το πακέτο προτάσεων προήλθε ύστερα από διάλογο με φορείς της οικονομίας και κοινωνίας και ότι τα μέτρα αντιστοιχούν στο ενάμισυ τοις εκατόν του ΑΕΠ και είναι οριζόντια αλλά και στοχευμένα στους ευάλωτους πολίτες, χωρίς να διακινδυνεύεται η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ υποτιμά τη στήριξη στους συνταξιούχους, τις αυξήσεις σε εκατόν εξηνταπέντε χιλιάδες δικαιούχους, το εφάπαξ σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, τις επιδοτήσεις σε οικογένειες για υπηρεσίες φροντίδας και τα στοχευμένα μέτρα για μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και τη στήριξη των ευάλωτων καταναλωτών, των γεωργών και των κτηνοτρόφων.

M.X

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2022 - 19:00

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Ετοιμάζεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα η Τουρκία
05:42
Ενώπιον της Βουλής ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ, στην σκιά των απειλών για απεργίες
05:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.