Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου προσφέρει η «Αροδαφνούσα»

Τις νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» παρουσίασε ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου σε ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας, με εκπροσώπους του να δηλώνουν ότι το κέντρο «εισέρχεται σε μια νέα εποχή.»

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, η παρουσίαση για ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας για τις νέες υπηρεσίες της Αροδαφνούσας όσο αφορά τη διαχείριση πόνου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Η Ιατρική Διευθύντρια του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Δρ Σοφία Νέστορος, εξήγησε ότι η «Αροδαφνούσα» εισέρχεται σε μια νέα εποχή, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Εξήγησε ότι αυτό επιτυγχάνεται, πρώτα με την αξιοποίηση και των 26 δωματίων που δημιουργήθηκαν μετά την πρόσφατη ανακαίνιση και επέκταση του Κέντρου και δεύτερο, με τη λειτουργία Ιατρείου Διαχείρισης Πόνου σε συνεργασία με το Cyprus Pain Clinic.

«Επιδίωξη μας είναι να προσφέρουμε απρόσκοπτα φροντίδα και ανακούφιση στους συμπολίτες μας που πάσχουν από καρκίνο,» είπε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου. Πρόσθεσε ότι η «Αροδαφνούσα» είναι το μοναδικό Κέντρο στην Κύπρο στο οποίο προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας από μια έμπειρη διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, υπηρεσίες οι οποίες διαρκώς αναβαθμίζονται «ώστε να παρέχεται η καλύτερη φροντίδα προς τους ασθενείς μας και τους οικείους τους».

Στην παρουσίαση του με θέμα «Καρκινικός Πόνος – Επεμβατικές Θεραπείες», ο επικεφαλής του Cyprus Pain Clinic, Αναισθησιολόγος-Αλγολόγος, Δρ Περικλής Ζαβρίδης ανάφερε ότι ο πόνος επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, τους στερεί την αυτονομία και την αξιοπρέπειά τους.

Αναφέρεται ότι ο Δρ Ζαβρίδης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να ακολουθείται μια στρατηγική διαχείρισης του πόνου η οποία θα αξιολογεί την κατάσταση του ασθενή και να τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του.

Όσο αφορά τις επεμβατικές τεχνικές διαχείρισης πόνου, προστίθεται, μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν, κυρίως, ως η τελευταία επιλογή για τους καρκινοπαθείς.

Ο Δρ Ζαβρίδης τόνισε ότι πλέον συστήνεται η χρήση των τεχνικών αυτών σε πρώιμα στάδια, ακόμη και σε περιπτώσεις που εξετάζεται η χρήση οπιοειδών στον ασθενή.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαΐου 2022 - 18:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Ιουλίου
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν πέντε περιφέρειες του βορρά στην Ιταλία
08:07
Η συγκινητική Ομονοιάτικη βραδιά (πλούσιο φωτορεπορτάζ)
07:52
Στο συνέδριο του Economist, στο Λαγονήσι, συμμετέχει ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης
07:48
Ο ΠτΔ Προεδρεύει σήμερα το πρωί σύσκεψης για τον κατώτατο μισθό και τη γονική άδεια
07:16
​​​ Σε τρίωρη στάση εργασίας κατέρχονται από τις 9 το πρωί οι γιατροί στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών
07:08
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ
06:44
Ζαχάροβα: Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση
06:35
Στο Ντόνετσκ μεταφέρθηκε το επίκεντρο των εχθροπραξιών του πολέμου στην Ουκρανία
06:20
Εφιαλτική νύχτα για την Άμφισα στην Ελλάδα
06:02
04 Ιουλίου
Πίεση από Τσαβούσογλου για τα F-16 και επίθεση στον Μητσοτάκη – «Ενοχλημένος ο Ερντογάν» απαντά η Αθήνα
21:55
Ukrinform: Οι κάτοικοι της Μαριούπολης πεθαίνουν από έλλειψη φαρμάκων
21:48
Η πατρίδα μας δεν χρειάζεται πειράματα είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο ΔΗΣΥ αποτελεί αυτόνομη και σοβαρή πολιτική δύναμη που μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού
21:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand