Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου προσφέρει η «Αροδαφνούσα»

Τις νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» παρουσίασε ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου σε ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας, με εκπροσώπους του να δηλώνουν ότι το κέντρο «εισέρχεται σε μια νέα εποχή.»

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, η παρουσίαση για ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας για τις νέες υπηρεσίες της Αροδαφνούσας όσο αφορά τη διαχείριση πόνου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Η Ιατρική Διευθύντρια του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Δρ Σοφία Νέστορος, εξήγησε ότι η «Αροδαφνούσα» εισέρχεται σε μια νέα εποχή, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Εξήγησε ότι αυτό επιτυγχάνεται, πρώτα με την αξιοποίηση και των 26 δωματίων που δημιουργήθηκαν μετά την πρόσφατη ανακαίνιση και επέκταση του Κέντρου και δεύτερο, με τη λειτουργία Ιατρείου Διαχείρισης Πόνου σε συνεργασία με το Cyprus Pain Clinic.

«Επιδίωξη μας είναι να προσφέρουμε απρόσκοπτα φροντίδα και ανακούφιση στους συμπολίτες μας που πάσχουν από καρκίνο,» είπε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου. Πρόσθεσε ότι η «Αροδαφνούσα» είναι το μοναδικό Κέντρο στην Κύπρο στο οποίο προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας από μια έμπειρη διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, υπηρεσίες οι οποίες διαρκώς αναβαθμίζονται «ώστε να παρέχεται η καλύτερη φροντίδα προς τους ασθενείς μας και τους οικείους τους».

Στην παρουσίαση του με θέμα «Καρκινικός Πόνος – Επεμβατικές Θεραπείες», ο επικεφαλής του Cyprus Pain Clinic, Αναισθησιολόγος-Αλγολόγος, Δρ Περικλής Ζαβρίδης ανάφερε ότι ο πόνος επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, τους στερεί την αυτονομία και την αξιοπρέπειά τους.

Αναφέρεται ότι ο Δρ Ζαβρίδης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να ακολουθείται μια στρατηγική διαχείρισης του πόνου η οποία θα αξιολογεί την κατάσταση του ασθενή και να τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του.

Όσο αφορά τις επεμβατικές τεχνικές διαχείρισης πόνου, προστίθεται, μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν, κυρίως, ως η τελευταία επιλογή για τους καρκινοπαθείς.

Ο Δρ Ζαβρίδης τόνισε ότι πλέον συστήνεται η χρήση των τεχνικών αυτών σε πρώιμα στάδια, ακόμη και σε περιπτώσεις που εξετάζεται η χρήση οπιοειδών στον ασθενή.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαΐου 2022 - 18:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.