Θα βελτιώσουν τα οδοφράγματα και θα ζητήσουν διάνοιξη κι άλλων, δήλωσε ο Ουστέλ

Τα προβλήματα και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν για την γρήγορη διέλευση μέσω των οδοφραγμάτων επρόκειτο να συζητηθούν σήμερα στα κατεχόμενα μετά την προχθεσινή ολοήμερη περιήγηση του νέου «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ στα σημεία διέλευσης στην περιοχή της Λευκωσίας και της Αμμοχώστου.

Ο κ. Ουστέλ επισκέφθηκε πρώτα το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία οδόφραγμα, εκείνο του Αγίου Δομετίου. Θέλουν να βελτιώσουν τις «χερσαίες συνοριακές πύλες», ανέφερε ο κ. Ουστέλ, που είναι τα σημαντικότερα σημεία ώστε να αναζωογονηθεί γρηγορα η οικονομία, θα κάνουν τις απαραίτητες βελτιώσεις το συντομότερο δυνατό υπό το πρίσμα των πληροφοριών που θα λάβουν στο πλαίσιο των επισκέψεων. Ανέφερε επίσης ότι παράλληλα με την βελτίωση των συνθηκών διέλευσης θα φέρουν στο προσκήνιο και το ζήτημα της διάνοιξης νέων οδοφραγμάτων.

Ο «διευθυντής αστυνομίας» Λευκωσίας ανέφερε στον κ. Ουστέλ ότι από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου γίνονται κάθε μέρα κατά μέσο όρο 13.000 διελεύσεις και παρομοίασε την κίνηση από αυτό το σημείο με  εκείνη του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ σε δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στα οδοφράγματα της περιοχής Αμμοχώσατου, ο Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι θα κάνουν τα σημεία διέλευσης έτσι ώστε όσοι τα περνούν να αισθάνονται ότι μπαίνουν στο «κράτος» της «τδβκ».

Στις επισκέψεις του και στα έξι οδοφράγματα, ο κ. Ουστέλ συνοδευόταν από τον «υπουργού εργασίας», Χασάν Τατσόι, «βουλευτές» του ΚΕΕ από τις «επαρχίες» Λευκωσίας και Αμμοχώστου αντίστοιχα και «υπηρεσιακούς» από τα «υπουργεία συγκοινωνιών και εξωτερικών», καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση και την «αστυνομία». Ο «αστυνομικός διευθυντής» Αμμοχώστου είπε ότι ένα από τα προβλήματα είναι πως τα κουβούκλια ελέγχου βρίσκονται στην αντίθετη μεριά από εκείνη του οδηγού κι αυτό καθυστερεί τις διελεύσεις. Ανέφερε επίσης ότι από το οδόφραγμα της Δερύνειας γίνονται μέσο όρο 1500 έξοδοι και είσοδοι (την ημέρα). Στα Στροβίλια, συνέχισε, το πρόβλημά τους είναι η έλλειψη προσωπικού.

Ο Ουνάλ Ουστέλ υπογράμμισε την σημασία γι’ αυτούς του σημείου διέλευσης στο Πέργαμος καθώς είναι το κοντινότερο στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ρ.Σ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Ιουνίου
Ερντογάν: "Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα στη Μεσόγειο και το Αιγαίο"
21:41
Ενώπιον του Υπουργικού αύριο η εισήγηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα φαρμακεία
21:07
ΥΠΟΙΚ Κύπρου και ΗΠΑ: Συμφώνησαν στον στόχο για όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο
20:57
ΠτΔ: Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κατήφορο μιας απρεπούς συμπεριφοράς
20:37
Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε την απέλαση 8 Ελλήνων διπλωματών
19:40
Τουλάχιστον δύο νεκροί και 20 τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Ουκρανίας
19:30
Στο ΑΠΟΕΛ και ο Χριστοδούλου
19:01
Δένδιας: Η αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας αποσταθεροποιεί ευρύτερες περιοχές στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή
18:48
Τατάρ: Βιώσιμη συμφωνία μόνο με τη λεγόμενη ισοδυναμία των δύο ίσων πλευρών
17:53
Η Ρωσία λέει ότι η Ουκρανία ευθύνεται για το ότι ο πύραυλος έπεσε πάνω σε συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο
17:24
Χάλκινο μετάλλιο και στο μπάντμιντον στους Μεσογειακούς της Αλγερίας
17:09
Τζέικ Σάλιβαν: Πολύ πιθανή μια συνάντηση μεταξύ Μπάιντεν και Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
16:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand