Τέσσερις νεκροί στον Καναδά και 900.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας

Οι καναδικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου εκδηλώθηκαν σφοδρές καταιγίδες, που προκάλεσαν επίσης τη διακοπή της ηλεκτροδότησης 900.000 νοικοκυριών στις επαρχίες Οντάριο και Κεμπέκ.

Η αστυνομία του Οντάριο έκανε λόγο μέσω Twitter για τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες εξαιτίας των ανοιξιάτικων καταιγίδων.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε εξαιτίας πτώσης δέντρου στην κομητεία Μπραντ, νότια του Τορόντο. Στην ίδια περιοχή, μερικά λεπτά αργότερα, 70χρονη επίσης καταπλακώθηκε από δέντρο. Βορειότερα, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Οτάβα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η αστυνομία της περιοχής δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Πλεούμενο ανατράπηκε εξαιτίας καταιγίδας με αποτέλεσμα γυναίκα να πνιγεί στον ποταμό που χωρίζει την Οτάβα από το προάστιό της Γκατινό στο Κεμπέκ, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας της περιοχής που μετέδωσε το Radio-Canada.

Εξάλλου σχεδόν 900.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα χθες Σάββατο το βράδυ στον ανατολικό Καναδά, κάπου 340.000 στο Οντάριο και κάπου 535.000 στο Κεμπέκ, ενημέρωσαν δύο τοπικές επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, οι Hydro One και Hydro-Québec.

Ρ.Σ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαΐου 2022 - 09:45

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαΐου
Με στόχο την αποστολή στον Άρη ξεκινά στις ΗΠΑ το ετήσιο συνέδριο "Humans to Mars"
12:15
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 4 Μαΐου 2024
12:10
Σε κατάσταση συναγερμού η Κένυα και η Τανζανία: Πλησιάζει ο κυκλώνας Χιντάγια
12:10
Ελλάδα: Η μεγαλύτερη έξοδος εκδρομέων των τελευταίων ετών
11:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 04/05/24
11:22
Σε κρίση τα αμερικανικά πανεπιστήμια από τις φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις φοιτητών
10:50
Έκαψαν ελαστικά σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού
10:41
Το Ισραήλ προσφεύγει στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας
08:35
Άντονι Μπλίνκεν: Η Χαμάς το μοναδικό εμπόδιο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης του πυρός
08:26
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Πάσχα
06:44
Βραζιλία: Τουλάχιστον 37 νεκροί και 74 αγνοούμενοι από πλημμύρες
06:30
Μεγάλο Σάββατο: Έγινε η πρώτη Ανάσταση του Κυρίου
05:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.