Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται δίπλα στα χωριά της ορεινής Λάρνακας, ανέφερε η Α. Δημητρίου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται δίπλα στα χωριά της ορεινής Λάρνακας, στην προσπάθεια των κατοίκων να αναστυλώσουν την περιοχή από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις στο Φεστιβάλ Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ορά η κα. Δημητρίου είπε ότι «τα ορεινά χωριά είχαν μεγάλη ανάγκη να αποκτήσουν ζωή ειδικά μετά τις καταστροφικές περιοχές που είχαμε το καλοκαίρι. Ευχόμαστε πραγματικά η περιοχή να καταφέρει να γνωρίσει την άνθηση που είχε προηγουμένως, γιατί μιλάμε για μοναδικά χωριά σε πλούτο αλλά και ομορφιά».

Πρόσθεσε ότι «καλύτερη ευκαιρία ήταν σήμερα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας αλλά και το γεγονός ότι ονομάζονται και μελισσοχώρια να βρισκόμαστε εδώ, να γνωρίσουμε τη χρησιμότητα των προϊόντων τα οποία μπορούν να παραχθούν και με αυτό τον τρόπο να συνομιλήσουμε με τους κατοίκους για να δούμε τι περισσότερο μπορούμε να πράξουμε για να ενισχύσουμε την προσπάθεια που γίνεται για να μπορέσει η περιοχή να επανέλθει όπως ήταν».

Χρειάζεται χρόνος φυσικά, χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια, η Πολιτεία έχει ανταποκριθεί αλλά χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα. Ως Βουλή των Αντιπροσώπων θα είμαστε πάντοτε εδώ ακριβώς γιατί έχουν την μοναδικότητα που έχουν αυτά τα χωριά και χρειάζεται να τα προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια των κατοίκων να αναστυλώσουν την περιοχή».

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ικανοποίηση για την δημιουργία της ομάδας «Φοίνιξ» που είναι μια πρωτοβουλία από νέους αλλά και έμπειρους ανθρώπους που μαζί συνεργάζονται για να μπορέσουν να επιλύσουν τα ζητήματα που προέκυψαν μετά τις πυρκαγιές που βίωσαν. Ήδη η κατάσταση είναι καλύτερη αλλά χρειάζεται χρόνος και εμείς θα είμαστε εδώ να συμπαραστεκόμαστε όπως μπορούμε σ’ αυτή την προσπάθεια».

Ανταπόκριση: Δέσποινα Πούρεκκου

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαΐου 2022 - 16:30

Τελευταιες Ειδησεις

02 Ιουλίου
Βασίλης Σταματάρης: Οι ακυρώσεις πτήσεων επηρεάζουν αρνητικά τον κυπριακό τουρισμό
10:56
Για πρώτη φορά η ΕΕ αγόρασε περισσότερο αέριο από τις ΗΠΑ απ' ότι από τη Ρωσία
10:08
Σώτος Σάββα: Προς τη σωστή κατεύθυνση οδηγούν οι αποφάσεις για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
09:29
Κωνσταντίνος Δέλτας: Ανησυχητική η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων
09:15
Χάος σε αεροδρόμια της Ευρώπης λόγω απεργιών και έλλειψης προσωπικού
09:01
Εγκλωβισμένη στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης η εξαμελής ομάδα της Βουλής των Αντιπροσώπων
08:43
Τουρκία- Αρμενία: Συμφωνούν στην εξομάλυνση των σχέσεών τους. Ξεκινούν απευθείας εμπορικές πτήσεις
07:34
"Προτάσεις συνεργασίας" από Τατάρ, στη λογική της ισότιμης κυριαρχίας
07:26
Ισχυρός σεισμός στο Ιραν: 5 νεκροί και 12 τραυματίες
06:10
01 Ιουλίου
Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
21:46
Αισιόδοξος ότι η κυπριακή οικονομία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των προβλημάτων που προκαλούν η πανδημία και η ρωσική εισβολή, δήλωσε ο ΠτΔ
21:32
ΠτΔ: Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα αναλάβει την προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό και για αυτό, δεν χρειάζεται ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου
20:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand