Δεν τίθεται θέμα αίτησης ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, δηλώνει ο ΥΠΑΜ

Δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις και δεν τίθεται θέμα αιτήματος για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνεδρίας της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ο Υπουργός Άμυνας είπε αρχικά πως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της στρατηγικής πυξίδας και εντός του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας υποστήριξαν τη δημιουργία κόμβου καινοτομίας, που θα μπορέσει να δώσει ευελιξία σε θέματα καινοτομιών ζητημάτων άμυνας και ασφάλειας, όπως επίσης και την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη διαδικασία του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο κ. Πετρίδης είπε πως στήριξαν επίσης την απλοποίηση των διαδικασιών για κοινές προμήθειες αμυντικού υλικού, ενώ ενημερώθηκαν από τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας για τον πόλεμο στην χώρα του.

Ο Υπουργός Άμυνας είπε, απαντώντας σε ερώτηση, ότι η κρίση του πολέμου στην Ουκρανία θα παραταθεί και αρκετές χώρες φαίνεται πως θα συνεχίσουν να αποστέλλουν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ο κ. Πετρίδης είπε ότι η ισχυροποίηση των θέσεων της Ελλάδας, αμυντικών ή διπλωματικών, αποτελούν θετικά νέα και για την Κύπρο.

Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, συνέχισε, βλέπουμε πώς η Τουρκία αντιδρά στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας. Άρα, δεν τίθεται και δεν συζητείται επί του παρόντος θέμα αιτήματος για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, είπε απαντώντας σε ερώτηση. Πρόσθεσε πως για να ενταχθεί η Κύπρος στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να πληρούνται κάποιοι όροι και προϋποθέσεις και σε αυτό το σημείο δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαΐου 2022 - 16:04

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.