Έντονα ενοχλημένη η τουρκική πλευρά από την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Έντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η τουρκική πλευρά από την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στεο Κογκρέσο. Αυτό φαίνεται από δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ και από τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.

Αυτοί που χειροκρότησαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν βλέπουν τις πραγματικότητες στην Κύπρο, υποστήριξε ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ σχολιάζοντας την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική κρατική τηλεόραση, ο Ερσίν Τατάρ είπε συγκεκριμένα ότι «αυτοί που βλέπουν τις πραγματικότητες στην Κύπρο λένε ότι πρέπει να υπάρξει λύση δύο ξεχωριστών λαών, ωστόσο αυτοί που χειροκρότησαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις ΗΠΑ δεν βλέπουν αυτές τις πραγματικότητες».

Ο Τ/Κ ηγέτης υποστήριξε ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο σημαίνει και πάλι περιβάλλον συγκρούσεων στην Κύπρο. Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι μια μέρα ολόκληρος ο κόσμος θα δει τις πραγματικότητες, γι αυτό και δεν έχει αξία τί είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τί γράφει ο τουρκικός Τύπος:

Μόνο η Χουριέτ έχει στο πρωτοσέλιδό της τη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν υπό τον τίτλο «Μπαϊντενόπουλος ή Μπαϊντενάκης;», σχολιάζοντας ότι υπήρξε κωμικός διάλογος στον Λευκό Οίκο. Όλες οι άλλες εφημερίδες έχουν εκτεταμένα δημοσιεύματα για τις επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις εσωτερικές τους σελίδες.

Σύμφωνα με τουρκικό Τύπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στο Κογκρέσο έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία, χαρακτηρίζουν σκανδαλώδεις τις αναφορές του για Κύπρο και ψέματα τα όσα είπε για τον εναέριο χώρο.

Η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ έχει τίτλο «Κλακαδόροι Μητσοτάκη: Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου χειροκρότησαν όρθια τα σκανδαλώδη λόγια για την Κύπρο». Γράφει επίσης ότι ο Μπάιντεν έκανε δώρο F35 στον Μητσοτάκη.

Η επίσης φιλοκυβερνητική Ακσάμ έχει τίτλο «Σκανδαλώδης δήλωση Μητσοτάκη για Κύπρο... Ψέματα για τον εναέριο χώρο!»

Η αντιπολιτευόμενη Τζουμχουριέτ μεταφέρει δήλωση του πρώην Πρέσβη της Τουρκίας Φαρούκ Λόλογλου ο οποίος επικρίνει την Τουρκία ότι συμβιβάζεται με F16 την ώρα που η Ελλάδα φιλοδοξεί F35.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαΐου 2022 - 10:57

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.