Ρωσικά ΜΜΕ: Ισραηλινοί μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών

Η ρωσική ιστοσελίδα Zvezda που εκφράζει τις θέσεις του ρωσικού υπουργείου άμυνας, δημοσίευσε χθες βράδυ ρεπορτάζ που παρουσιάζει μισθοφόρο κομάντο από το Ισραήλ να εκπαιδεύει και να μάχεται στο πλευρό των Ουκρανών.

Το ρεπορτάζ φέρει τον τίτλο «Μισθοφόροι από το Ισραήλ πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών για να σκοτώσουν αυτούς που έσωσαν τους παππούδες τους από το Ολοκαύτωμα», προσθέτοντας ότι «αποδεικνύεται περίτρανα πώς οι Ισραηλινοί βοηθούν τους Ουκρανούς φασίστες να σκοτώνουν τους Ρώσους στο Ντονμπάς».

Στις αρχές του μήνα ξέσπασε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόβ, ότι «η εβραϊκή καταγωγή του Ουκρανού προέδρου δεν σημαίνει ότι αποκηρύττει τον Ναζισμό», αναφέροντας ότι ο «Χίτλερ είχε εβραϊκό αίμα» και ότι «οι μεγαλύτεροι αντισημίτες υπήρξαν Εβραίοι».

Μερικές ημέρες αργότερα, η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι υπάρχει στην κατοχή του υπουργείου οπτικογραφημένο υλικό που αποδεικνύει ότι Ισραηλινοί μισθοφόροι μάχονται στο πλευρό του Τάγματος Αζόφ.

Το διπλωματικό επεισόδιο έληξε με τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ.

​Πηγή: ΡΙΚ,​ Γαβριήλ Χαρίτος

M.X

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαΐου 2022 - 15:41

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.