Πάρα πολύ πρόωρη χαρακτήρισε ο ΠτΔ την όποια συζήτηση περί ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Νάτο (βίντεο)

Πάρα πολύ πρόωρη, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την όποια συζήτηση περί ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Νάτο.

Είχε κληθεί να σχολιάσει κατά πόσο υπάρχει περίπτωση να ανοίξει και για την Κύπρο αυτή η συζήτηση, μετά τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Είπε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, που και να ήταν επιθυμία της κυπριακής κυβέρνησης, θα προσέκρουε σε διαδικαστικά θέματα και ιδιαίτερα στην άρνηση της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η Κύπρος, ως μικρή χώρα, χρειάζεται προστασία, η οποία όμως πρέπει να είναι και αποτελεσματική. Σημείωσε επιπλέον ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν και της έγκρισης του λαού.

Για τις διαβουλεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το έκτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και ενόψει της συνεδρίας των υπουργών Εξωτερικών των "27", τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι έχουν προβληθεί κάποιοι προβληματισμοί εκ μέρους της Λευκωσίας. Υποδεικνύοντας ότι τα μέτρα πρέπει να είναι στοχευμένα για να έχουν αποτελέσματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι πρέπει να προσμετράται και ο αντίκτυπος στα κράτη-μέλη.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης προειδοποίησε ότι, εάν κάποια μέτρα που εισηγούνται οι Βρυξέλλες κατά της Ρωσίας δεν βοηθούν και δεν είναι προς τον στόχο που επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Ένωση, απλώς δεν θα υιοθετηθούν. Είπε ότι, αναλόγως, θα πράξει και η Κύπρος.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων της νέας πτέρυγας αποκατάστασης, του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στην Παλώδια.

τελετήςεγκαινίων της νέας πτέρυγας αποκατάστασης, του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στην Παλώδια.JPG

Σε χαιρετισμό στην τελετή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν ποκιλοτρόπως τις δραστηριότητες του Μελάθρου.

Εξήρετην προσφορά του Μελάθρου, επισημαίνοντας ότι κατάφερε να ανταποκρίνεται με επάρκεια και επαγγελματισμό στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών. Τόνισε πως, με τη νέα πτέρυγα, αναβαθμίζονται περαιτέρω οι υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τιμήθηκε για τη διαχρονική στήριξη προς το Μέλαθρο.

τελετή εγκαινίων Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, Παλώδια υθτ.JPG

Photos: ΓΤΠ

M.X

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαΐου 2022 - 18:21

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Μαΐου
Τέξας: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το μακελειό. Επί 45 λεπτά πυροβολούσε ο δράστης. Γονείς αποχαιρετούν τα νεκρά παιδιά τους (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
16:00
Με αυξημένο προϋπολογισμό και με αυξημένες επιχορηγήσεις κατά 50% τα νέα σχέδια χορηγιών για φωτοβολταϊκά και θερμομόνωση (ΒΙΝΤΕΟ)
15:38
Οξεία ηπατίτιδα: Δύο νέα πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα σε παιδιά 2 και 5 ετών
15:15
Πυρά ΑΚΕΛ κατά Αβέρωφ, ότι παρουσίασε το πρόγραμμα του για την πράσινη μετάβαση με καθυστέρηση χρόνων
15:05
Το ρούβλι σε υψηλό 4 ετών έναντι δολαρίου καθώς λήγει η άδεια πληρωμής ρωσικού χρέους
14:51
Διακριτικές ενέργειες και επικοινωνία με διοικήσεις τραπεζών και τραπεζοϋπαλλήλους, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:50
Περιστατικό λέπρας στην Ελλάδα. Σε καλή κατάσταση η ασθενής. Τι λέει ο ΕΟΔΥ για τη νόσο Hansen. Συμπτώματα και αντιμετώπιση
14:30
Πολύ κατώτερα των προσδοκιών της Άγκυρας αποδείχθηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσαβούσογλου - Λαπίντ
14:14
Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Κάνει λάθος αν νομίζει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδας
13:51
Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων λέει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και αναμένει αποτελέσματα από ΕΠΑ
13:47
Ελληνική Τράπεζα: Λυπηρή και απογοητευτική η απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα
13:16
Λευκωσία: Καταγγελία-σοκ για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση μαθήτριας σε ώρα λειτουργίας του σχολείου (ΒΙΝΤΕΟ)
13:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand