Απαλείφεται η πρόνοια για πιστοποιητικό γυναικολόγου για πρόσληψη συμβασιούχων, λέει το Υπ. Δικαιοσύνης

Κατατίθεται τροποποίηση στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα για απάλειψη συγκεκριμένης πρόνοιας, η οποία επιβάλλει στις γυναίκες υποψήφιες για πρόσληψη ως Συμβασιούχες Ειδικές Αστυνομικοί να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση από γυναικολόγο ότι δεν παρουσιάζουν πρόβλημα γυναικολογικής φύσεως, πέραν από τη γενική υποχρέωση που ισχύει για όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως φύλου, να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση με την οποία να πιστοποιείται η καλή κατάσταση της υγείας τους, ώστε να διεκπεραιώσουν τα καθήκοντα τους.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι ύστερα από συνεννόηση της Υπουργού με τον Αρχηγό Αστυνομίας, αποφασίστηκε όπως ενημερωθεί η Βουλή άμεσα για την απάλειψη. 

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο βρίσκεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για την κατ’ άρθρο εξέταση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την τελική του διαμόρφωση.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2022 - 18:16

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.