Αποφάσεις Υπουργικού για σχέδιο επιχορήγησης διακοπών και εγκατάσταση ή αντικαστάσταση ηλιακών συστημάτων

Το Υπουργικό Συμβούλιο σε σημερινή συνεδρία του υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ενέκρινε νέο Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Ατόμων με Αναπηρίες με εφαρμογή από το 2022, από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες. Σε γραπτή δήλωση η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού αναφέρει ότι το νέο Σχέδιο καθορίζει την επιχορήγηση με ποσό από €300 μέχρι €700, ληπτών κοινωνικών παροχών αναπηρίας για διακοπές που θα οργανώνουν οι ίδιοι, σύμφωνα με τις επιλογές και προτιμήσεις τους, αλλά και την πληρότητα προσβάσιμων εγκεκριμένων ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων στην Κύπρο. Όπως προσθέτει, από το νέο Σχέδιο αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 600 άτομα με αναπηρίες ετησίως, συν οι συνοδοί ή μέλη της οικογένειας τους. Το συνολικό επιπρόσθετο κόστος του νέου Σχεδίου θα ανέρχεται σε €300.000 ετησίως.

Επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δωρεάν παροχή σίτισης, προγεύματος και γεύματος, σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου, Λευκωσίας, για τις σχολικές χρονιές 2021-2022 και 2022-2023.

Η κυρία Παρισινού ανέφερε ακόμα ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο Χορηγιών για εγκατάσταση ή αντικατάσταση ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού χρήσης σε κατοικίες. Το Σχέδιο παρέχει οικονομικά κίνητρα υπό μορφή κυβερνητικής χορηγίας για την εγκατάσταση ή αντικατάσταση ολοκληρωμένων ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού χρήσης σε υφιστάμενες κατοικίες. Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν προβεί σε αντίστοιχη επένδυση. Ο προϋπολογισμός του Σχεδίου ανέρχεται σε €600.000.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2022 ή μέχρι την οριστική υποβολή 1300 αιτήσεων όποιο από τα δύο επισυμβεί πρώτο. Το εν λόγω σχέδιο χορηγιών περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος-το Αύριο».

ΓΑ/ΗΜΕΗΛ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2022 - 11:22

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Ο Ερντογάν δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας
21:20
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επιδιώκει μια στενή στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ
20:29
Μακρόν: Όρισε την Ελιζαμπέτ Μπορν πρώτη πρωθυπουργό της δεύτερης θητείας του
20:04
Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στη Β. Ιρλανδία παρά την επίσκεψη Τζόνσον
20:00
Μεγάλο αριθμό σκυλιών σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης εντόπισε η Αστυνομία στη Λεμεσό
19:38
Ρωσικό ΥΠΑΜ: Εκεχειρία στο Αζοφστάλ για να απομακρυνθούν οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες
19:16
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Αναρίτας
18:51
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (βίντεο)
18:32
Ουκρανία: Αποθήκη με ποσότητες νιτρικής αμμωνίας χτυπήθηκε από ρωσική οβίδα
18:25
Συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
17:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand